A Revolutnál is eltűnik a Kuna és az Euró veszi át a helyét

A Revolutnál is eltűnik a Kuna és az Euró veszi át a helyét

A Revolutnál is dolgoznak a kuna megszűnésén, hiszen Horvátország belép az eurozónában 2023 elejétől.

A Kuna számlával és pénzzel rendelkezőknél átváltják a hivatalos árfolyamon az összeget euróra, amely ingyenes (nem terheli az esetleges havi átváltási keretet).

A Revolutnál is eltűnik a Kuna és az Euró veszi át a helyét

A Revolut kiküldte az érintett felhasználóknak is a pontos menetrendet és azt, hogy mi fog történni.

 1. 2022. december 12-től nem nyújtunk kunát támogató szolgáltatásokat. Ennek eredményeként a kuna alapú számládat lezárjuk, és a fennmaradó egyenleget ezen a napon átváltjuk euróra.

 2. Az egyenleget a rögzített 1 euro = 7,53450 kuna árfolyamon váltjuk át.

 3. Az átváltás automatikus történik meg. Ingyenes, és nem változtatja meg az egyedi számlaszámodat.

 4. Az átváltás a teljes konverziós arány alkalmazásával történik (beleértve az összes tizedesjegyet). Az euróban átváltott egyenleget két tizedesjegyre kerekítjük.

 5. 2022. december 12-től az előfizetésekért és a tranzakciós szolgáltatásokért fizetendő összes rendszeres díj nem kunában, hanem euróban kerül felszámításra. Feltételeink nem változnak a díjak kiszámítására és felszámítására vonatkozóan, így nem kell további költségekre számítanod.

 6. Minden kuna alapú megtakarítást, széfet és zsebet (beleértve a személyes és csoportos széfeket) lezárunk 2022. december 12-én.

  • Személyes széfek és zsebek: A személyes széfekben vagy zsebekben lévő kunát 2022. december 12-én automatikusan átutaljuk a fő kuna alapú számládra, amit euróra váltunk át. 2022. december 13-tól nyithatsz új euró alapú széfeket és zsebeket.
  • Csoportos széfek: Mivel a csoportos széfek lezárásával a fennmaradó kuna alapú egyenleg a széf adminisztrátorának (a személy, aki létrehozta a széfet) fő számlájára kerül, javasoljuk az egyenleg elosztását a tagok között a lezárás előtt. 2022. december 12-től csak a széf adminisztrátora férhet hozzá az egyenleghez. 2022. december 13-tól nyithatsz új euró alapú csoportos széfet.
 7. A 2022. december 12. után feldolgozott visszaterheléseket euróban hajtjuk végre (akkor is, ha az eredeti tranzakció kunában történt).

 8. A 2022. december 12. után függőben lévő kuna limit vagy stop megbízások nem kerülnek végrehajtásra.

Ha többet szeretnél megtudni az euró hivatalos nemzeti valutaként való bevezetéséről, látogasd meg a www.pbz.hr és a www.euro.hr weboldalakat. De az alkalmazáson belüli csevegésen keresztül is felveheted a Revoluttal a kapcsolatot.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!