A Revolutot és a Wise-t is különadóval terhelné a kormány

Új ügyfélszolgálati központot nyithat a Revolut

Mint ismert, a magyar kormány új különadókat vet ki bankokra, multikra és számos nagy cégekre. Úgy tűnik a fintech cégeket is szeretnék megadóztatni.

Rogán Antal és Nagy Márton egy csütörtök esti háttérbeszélgetésen árult el több részletet a kormány által “extraprofit-különadónak” nevezett adóemelésről.

Új ügyfélszolgálati központot nyithat a Revolut
A Revolut CEO-ja Nikolay Storonsky, a cég londoni központjában.

A pénzügyi szektorban a “bankadó” eddig 64 milliárd forintos éves bevételt hozott, azonban az új elemekkel ezt további 250 milliárd forinttal tolná meg a kormány.

Nagy Márton elárulta, hogy nem csak a hazai bankokat szeretnék adóztatni, hanem azon külföldi fintech cégeket, amelyek Magyarországon is egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak, megemlítve a Revolutot és a Wise-t (korábban Transferwise). 

Azt nem tudni, hogy az ingyenes csomagokban lévő Revolut és Wise felhasználók esetében jöhet-e a jövőben áremelkedéssel, akár a szolgáltatások drágulásával az, hogy a Revolutnak akár utánuk is fizetniük kell majd.

A szabályozás pontos részletei még nem érhetők el, így nem is tudni, hogy a külföldi Fintech cégeket mivel, hogyan szeretné a kormány megfogni, megsarcolni. Azt tudjuk, hogy az MNB régóta szeretné, ha a Revolut is beszállna a magyar banklicenc rendszerbe, bár ők ezt eddig köszönték szépen, nem kérték.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!