Ennyi pénzt takaríthatsz meg nyaralásra észrevétlenül a Revolut Széfjében

Revolut közös számlák használata

A nyaralásra készülve már jóval előre lehetőség van elkezdeni gyűjteni a költőpénzt rá. Ráadásul szinte észrevétlen módon is gyűjthetjük a pénzt a Revolut aprópénz megtakarítása funkciójával.

Széfben gyűjthető a pénz

A Széfek funkció mindenki számára elérhető, bár a többség keveset tud róla. Ezek a széfek amolyan saját pénzgyűjtést segítenek. Létre lehet hozni széfet számos pénznemben, abba pedig tetszőleges összeget lehet helyezni gyűjteni. 

A befizetésre több opció is van, Amellett, hogy saját tempóban is befizethető az összeg, amikor szeretné a felhasználó, beállítható automatikus, rendszeres megtakarítás is benne. Emellett kiválasztható egy Aprópénz megtakarítás opció (több fokozatban).

Az aprópénz megtakarítás funkciót leginkább ahhoz lehet hasonlítani, amikor valaki készpénzzel fizet, a nap végén pedig az aprópénzt berakja egy perselybe, hogy majd gyűlik. Minden kártyás fizetést követően az “aprót” a számláról a Széfbe helyezi a Revolut. Egy 1990 forintos vásárlás esetén normál megtakarítás esetén 10 forint kerül a széfbe. Ha a megtakarítás gyorsítását választja valaki, akkor szorzókkal növelheti az összeget, így egy ilyen 10 forintos félretétel akár 50 forint is lehet. Ha kerek 100-as értéke végződik a tranzakció, például 2000, vagy 2100 forint, akkor kereken 100 forintot helyez a széfbe a rendszer.

A Rajjaprabha gát  Thaiföldön, a Khao Sok nemzeti parkban.
A Rajjaprabha gát  Thaiföldön, a Khao Sok nemzeti parkban. Fotó forrása: tawatchai07 – Freepik

Mennyit lehet megtakarítani így?

Az aprópénz megtakarítása funkció amolyan csendes, alig észrevehető gyűjtés. Minél többet költ az ember, annál többet is gyűjt. Én a próba kedvéért 2022. december 7-én kapcsoltam be az aprópénz megtakarítása funkciót és hogy színesítsem a dolgot, bár általában forintban költök, a széfet euró alapon hoztam létre. Így minden költésnél az aprópénzt átváltja euróban és abban lesz megtakarítva. 2023. március 23-ig, azaz 3,5 hónap alatt ezen megoldással nálam 26,33 euró gyűlt össze, ez átszámítva, aktuális árfolyamon kb. 10 160 forint. Havonta tehát kb. 2900 forintnak megfelelő összeget teszek félre ezzel a megoldással.

Ez nem egy nagy összeg. Ebből nem fog senki sem elmenni nyaralni, nem lesz belőle még egy nagyobb vacsora sem. Persze, ha mondjuk egy július végi nyaralást veszünk alapul, akkor az indulásra lehet hozzávetőleg 50 euró költőpénz begyűjtve, amelyet úgy raktunk félre, hogy szinte észre sem vesszük.

Mikor lehet kivenni a pénzt a széfből?

A Revolut semmilyen módon nem tartja vissza a széfben lévő összeget. Az bármikor kivehető és felhasználható. Csak a felhasználón múlik, hogy mikor nyúl hozzá a széfben összegyűjtött pénzhez.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!