A Google megszünteti a korábbi androidos telefonokon az érintéses fizetést

Ha valaki az Android telefonját szeretné használni érintéses fizetésre, egy kézenfekvő megoldás a Google Wallet alkalmazás és a Google Pay szolgáltatás, hiszen ezt támogatja többek között a Revolut és a Wise is.

A Google által közzétett információk szerint azonban biztonsági okokból számos régebbi Android verzió alatt elérhetetlenné válik az érintéses fizetés támogatás. 2024. június 10-től a telefonon legalább Android 9, vagy magasabb verziószámú szoftvernek kell futnia, órák esetén pedig legalább a WearOS 2.x, vagy magasabb szoftververzió kell a fizetőalkalmazás használatához.

Google Wallet

2022-ben, amikor a Google Walletet bevezették (kibővítve a Google Pay szolgáltatáscsomagot), még az Android 5.0 is támogatott minimumszint volt. Jelenleg június 10-ig még Android 7.0 a minimum szint. Azonban június 10 után azon telefonok, amelyen Android 8.1, vagy régebbi szoftververzió fut, nem lesz képes a Google Wallet és a Google Pay érintéses fizetésének kezelésére.

Ennek oka a biztonságban keresendők, ezekre az Android (és WearOS) verziókra már nem érhető el biztonsági frissítés.

A Statcounter adatai alapján 2024. áprilisában az androidos telefonok 1,23%-án fut a 7.0 Nougat szoftver, 2,85%-án a 8.0 Oreo, 1,77%-án a 8.1 Oreo. A becslések szerint világszerte nagyjából 3 milliárd android telefon van használatban, közülük 5,85%-ot érint ez a bejelentés, tehát kb. 175,5 millió telefon válik alkalmatlanná a Google Pay használatára.

A Google még 2016. augusztus 22-én adta ki az Android 7.0 Nougat főverzió stabil kiadását. Majdnem napra pontosan egy évvel később, 2017. augusztus 21-én érkezett meg az Android 8.0 Oreo főverzió, illetve pár hónappal később, 2017. decemberében érkezett a 8.1-es verzió.

Az új minimum szintet jelentő Android 9.0 (P) verziót 2018. augusztus 6-án adta ki a Google, ezt még ma is az androidos telefon 8,66%-a futtatja.

Te még Android 8.1-es, vagy régebbi verzióval rendelkező telefont használsz? Akkor itt az ideje telefont cserélni, ha szeretnéd a jövőben is használni a Google Pay érintéses fizetést. Ha olcsón váltanál, nézz szét a Rejoy felújított okostelefonjai között, amelyekre 2 év jótállás vonatkozik.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!