Így adóztatná meg a Revolutot és a fintecheket a kormány

revolut

Megjelent a kormányrendelet, amely a Revolutot és a többi fintech céget is megadóztatná Magyarországon.

A jogszabályban rögzítettek szerint a tranzakciós illeték maximális értéke a korábbi 6000 forintról 10000 forintra nő (ennyi lehet egy utalás maximális tranzakciós díja). Egyébként 0,3% a tranzakciós illeték. Ez már nem csak az utalásokra, hanem az értékpapír vásárlásokra is kivetésre kerül (kivétel ez alól a Magyar Államkincstárnál és a Posta Elszámoló Központ által nyújtott értékpapír eladás).

revolut

Ha valaki 3, 333 millió forint alatt végez készpénzmentes tranzakciót (pl. utalást), akkor 0,3% lesz a tranzakciós illeték, felette pedig fixen 10 000 forint. 

A pénzügyi tranzakciós illetéket a kormány kiterjesztette a pénzforgalmi szolgáltatási, a hitel- és pénzkölcsön-nyújtási, a pénzváltási, a pénzváltás-közvetítési tevékenységeket a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény szerint meghatározott, határon átnyúló szolgáltatásként Magyarországon végző személyekre is. 

Ez érdemben azt jelenti, hogy bár nem rendelkezik magyar székhellyel, vagy céggel, de mivel Magyarországon is szolgáltat a Revolut, ezért rá is vonatkozik a szabályozás.

A Revolut és a többi fintech, amely magyar ügyfeleknek nyújt 2022. július 1-től pénzügyi szolgáltatást, köteles bejelentkezni az állami adóhatósághoz 2022. szeptember 1-ig az illetékfizetési kötelezettség alanyaként.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!