Így dől el, milyen pénznemben fizetsz külföldön a Revoluttal

Revolut fizetés kártyával külföldön

A Revolut egy ideális megoldás arra, hogy külföldön fizessen vele a kártya tulajdonosa, hiszen kedvező áron lehet számos valutát váltani az appon belül.

Gyakran felmerülő kérdés a Revolut közösség csoportban, hogy külföldön milyen “zsebből”, pontosabban melyik devizaszámlából vonja le a fizetés során a pénzt a Revolut.

Revolut fizetés kártyával külföldön

Ebben a sorrendben dől el, milyen valutában fizetsz

  1. A pénznem, amiben a terminálon a fizetés történne. Ha például Németországban Euróban kéri a terminál a fizetést és rendelkezel a szükséges összeggel, akkor abból fogja levonni. 
  2. A Revolut számlád alap valutája, amely a lakcímed alapján van meghatározva. Ha Magyarországon regisztráltál és nincs valutád váltva, amivel fizetnél, akkor Forintból fog váltani. 
  3. Ha nincs a fizetés pénznemében, vagy az alapértelmezett valutában sem elegendő összeg, viszont más pénznemben rendelkezel pénzzel, akkor azt fogja használni a rendszer. Azaz, ha például Euróban fizetnél, de a Revoluton nincs sem Euród, sem elegendő Forintod, de van a kellő összegben Dollárod, akkor azt fogja átváltani a fizetéshez valós időben a Revolut.

Téves városi legenda az a feltételezés, hogy abban a pénznemben történik a fizetés, amelyet az appban legfelül lát a felhasználó. Ez nem így van, a fenti sorrend alapján választ a rendszer.

Fizetés során nem használható egynél több számla. Azaz csak akkor fog létrejönni a tranzakció, ha legalább egy pénznemben elegendő áll rendelkezésre. Ha két, vagy több számla összevonásával van csak elegendő pénz a fizetéshez, azt nem fogja tudni kezelni a Revolut, ilyenkor manuálisan kell egyetlen pénznembe váltani az összegeket.

Megéri előre váltani?

Hétköznaponként a váltás ingyenes a havi limitednek megfelelően, míg a hétvégéken felárat számol a Revolut. Ezért, ha hétvégén is váltással járó tranzakcióra készülünk, érdemes előre váltani.

A hétköznapok során rajtunk múlik, hogy előre váltunk-e. Ha átváltjuk előre a pénzt, akkor ismert árfolyamon juthatunk a kívánt valutához. Ha nem váltunk, akkor fizetéskor az aktuális árfolyamon történik a váltás.

Ha külföldön (vagy akár Magyarországon) a terminál megkérdezi, hogy milyen valutával szeretnél fizetni, mindig a helyi valutát válaszd. Azaz, ha például Angliában fizetnél Revoluttal, de a fizetés során a pénztáros terminálja kiírja, hogy fizethetsz GBP-ben, vagy HUF-ban, akkor is a helyi, GBP-t válaszd. Ez esetben a Revolut váltja a valutát. Ha a terminálon válaszod ki a saját pénznemedet, úgy a fizetést elszámoló bank árfolyamán fogja váltani a rendszer.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!