Így utalhatod ki Revolutra a Magyar Államkincstárból az euródat

Revolut kártya euró bankjegyekkel

Ebben a cikkben bemutatom, hogyan lehet a Magyar Államkincstárnál tartott euró számláról a Revolut számlánkra utalni, elkerülve az extra költségeket és a váltást.

Azt érdemes tudni, hogy magyar forintot az Államkincstár nem fog a Revolutra kiutalni, erre magyar bankszámlaszám kell majd. Azonban ha valakinek eurós befektetése van a MÁK-nál, azt lehetőség van kiutalni a litván Revolut eurós számlára anélkül, hogy át kellene váltani a pénzt forintra.

Ennek a menetét a Magyar Államkincstár telefonos alkalmazásán, a Mobilkincstáron keresztül mutatom meg, de a folyamat hasonló a webes felületen is – illetve az Államkincstárban, személyes ügyintézésnél is lehetőség van így kiutaltatni a pénzt.

Először a Revolut bankszámlaszámot kell hozzáadni

Elsőnek szükség van berögzíteni a bankszámlaszámot. Ehhez a Revolut alkalmazásban nyissuk meg az eurós számlánkat és ott a zászlóra kattintva már láthatjuk is az IBAN számot és a BIC-et, ezekre szükségünk lesz. 

Revolut Bank euró IBAN

A Mobilkincstár alkalmazásban a menüből a Bankszámlaszámok menüponton belül, az új Bankszámlaszám rögzítése gomb segítségével kezdhetjük meg a hozzáadás. Itt értelemszerűen kell majd megadni az adatokat. A Revolut egy litván bank, így a Bankszámla típusnál az IBAN külföldi opcióra lesz szükség, az Ország mezőnél pedig Litvániát kell kiválasztani.

Így utalhatod ki Revolutra a Magyar Államkincstárból az euródat
Első alkalommal szükség lesz a Revolut számlaszámunk rögzítésére

A kedvezményezett bankszámlaszámnál kell beírni a Revolut alkalmazásból feljegyzett IBAN számot, ami LT-vel kezdődik. Szükség lesz ezen kívül még a címünk megadására, valamint ami fontosabb, a Jogosult bank nevére, címére és SWIFT (BIC) kódjára.

  • Bank neve: Revolut Bank UAB
  • SWIFT (BIC): REVOLT21
  • Bank címe: Konstitucijos ave. 21B, 08130 Vilnius, Litván Köztársaság

Nyilatkozni kell arról, hogy a bankszámlaszám tulajdonosa természetes magánszemély – nem lehet tehát céges számlát megadni (így Revolut Business, vagy Revolut Pro számlaszámot sem). Majd a mentéssel rögzíthetjük.

Következő lépésként a menüben a Pénz átutalás / átvezetés gomb segítségével kiválaszthatjuk a szabad pénzszámláról az euró számlát. Utána kell a jogosult számlánál a Revolut euró számlát beállítani. Közleményt magunk választjuk ki, hogy adunk-e meg. A tranzakció értékénél pedig megadhatjuk mennyi pénzt szeretnénk kiutalni. Az átutalás gombbal hagyhatjuk jóvá a tranzakciót.

Így utalhatod ki Revolutra a Magyar Államkincstárból az euródat
Csak magánszemély nevén lévő számlára lehet kiutalni az állampapírokból származó pénzt.

Az euró kiutalása díjmentes a Revolut számlára, azért sem a Magyar Államkincstár, sem a Revolut nem számol fel díjat.

Én augusztus 25-én, pénteken délben indítottam a pénz átutalását a MÁK-ról. Az utalást pedig 2023. augusztus 29-én reggel 7:48-kor írta jóvá a Revolut a számlámon. Az átutalás beérkezéséről nem küldött külön értesítést a Revolut, így azt érdemes lehet figyelni.

Így utalhatod ki Revolutra a Magyar Államkincstárból az euródat
A második munkanapon érkezett meg az összeg a Revolutra

A MÁK forintot csak magyar számlára utal ki, emiatt erre nem lehet használni a Revolutot. Az eurót viszont a fenti módon egyszerűen, gyorsan, költség nélkül lehet kiutalni, amelyet követően a Revoluton el lehet költeni, átváltani kedvező árfolyamon más pénznembe, vagy úgy rendelkezhetünk vele, ahogyan szeretnénk.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!