Így választanak a magyarok Revolut előfizetési csomagot

Végre engem is megpróbáltak csalók átverni

Nyáron a Revolut bevezette az Ultra csomagját, közel 20 ezer forintos havidíjjal kínál egy luxus csomagot. Ennek apropóján vizsgáltam meg, hogy milyen arányban használják a különböző csomagokat a magyar felhasználók.

A Revolutnak Magyarországon közel 1 millió felhasználója van már. A Revolut közösség csoportban pedig már több mint 47 ezer tag osztja meg egymással a tapasztalatait. Tőlük kérdeztem meg, hogy milyen Revolut csomagot használnak.

Ötféle csomagot kínál a Revolut

A Revolut ingyenes Standard csomagja mellett négy előfizetéses csomaggal rendelkezik. A Plus (1199,99 forint/hónap), a Premium (2500 forint/hónap), a Metal (4200 forint/hónap) és immáron az Ultra (19500 forint/hónap) csomagokra lehet előfizetni. Ezek közül a Plus annyira kevés extra szolgáltatást kínál, hogy igazából nem is éri meg sok esetben előfizetni rá. A csomagok közül a Premium kínál először korlátlan átváltást és biztosításokat, így ez a legjobb ár-érték arányú opció, ha valaki az előfizetések között válogat.

Fontos kiemelni, hogy minden előfizetési csomag akkor éri meg, ha kihasználja azt a felhasználó. Ezért is érdemes nagyon átgondolni, hogy valóban szükség van-e egy Metal, vagy akár egy Ultra előfizetésre. Ezek nagyjából látszanak is a felmérés eredményein.

Így választanak csomagot a magyarok

Kicsivel több mint egy hónap alatt 2554 válasz érkezett a Revolut csomag használattal kapcsolatban.

Nem meglepő módon a felhasználók döntő többsége, 70%-uk (1796 válaszadó) az ingyenes, Standard csomag mellett tette le a voksát. Ennek előnye, hogy nincs csomagdíja és a havi limitek mértékéig díjmentesen használható. Ez ideális annak, aki nem költ sokat más devizában, esetleg csak nyaralás során használja a Revolutját. Számukra 350 ezer forintig díjmentes a hétközi váltás, illetve 75 ezer forintot tudnak díjmentesen felvenni ATM-ből.

Így választanak a magyarok Revolut előfizetési csomagot
A Revolut kártyája a Standard csomagjához.

A legolcsóbb előfizetéses csomag a Plus, ezt alig a válaszadók 3%-a, 57 ember használja. Ennek oka elsősorban az, hogy a Plus csomag nem kínál még korlátlan átváltást, előnyei közé tartozik a személyre szabható bankkártya, az, hogy már két gyerekszámlát lehet alatta létrehozni teljes hozzáféréssel a funkcióhoz, díjmentes az első kártya kézbesítése és elérhető az elsőbbségi ügyfélszolgálat. Emellett korlátozottan, de már kínál biztosításokat a csomag. Ezek összességében viszont nem feltétlenül jelentenek akkora előnyt, hogy sokaknak megérje a Plus csomag választása.

A legtöbb hazai fizetős ügyfél a Premium csomagot választja, nem véletlenül. A megkérdezettek 14%-a, 380 ember fizet 2500 forintot havonta a Revolutnak ezért a csomagért. Ebben már elérhető a korlátlan díjmentes átváltás hétköznap, illetve magasabb, 150 ezer forintos készpénz felvételt kínál a Revolut. Ezen kívül már többek között utasbiztosítást, ingyenes expressz kártya kézbesítést és várótermi belépőket is kínál ez a csomag.

Ingyenes Mastercard biztosítás aktiválható a Metal kártyás vásárlások után
A Revolut Metal előfizetéshez egy ilyen fém kártyát lehet igényelni.

A Metal csomagnak is viszonylag magas az aránya, hiszen a megkérdezettek 13%-a, 310 ember fizetett rá elő. Ez a csomag elsősorban a Metal névre keresztelt, exkluzív fém kártyájáról ismert sokak által. Emellett viszont többek között 300 ezer forintos ingyenes készpénz felvételt, kölcsönzés során autó önrész biztosítást, több családtagra kiterjedő utasbiztosítást, illetve minimális pénzvisszatérítést is kínál a kártyás költések után.

Június végén debütált az új luxus-csomag, az Ultra, amely közel 20 ezer forintos havidíjával majdnem ötször drágább, mint a Metal. Ezt rendkívül kevesen, 12-en jelölték meg, hogy előfizettek rá, amely egyáltalán nem meglepő. A Revolut Ultra egyszerűen egy rendkívül szűk célcsoportnak szól. Nem csak 800 ezer forint díjmentes készpénzfelvételi lehetőséget kínál, hanem korlátlan reptéri váró belépőt, sőt különböző partnerek (pl. NordVPN, Tinder, stb.) előfizetéseket is.

Csak akkor éri meg a Revolut előfizetés, ha kihasználja a felhasználó

A legtöbben az alacsonyabb költségek miatt használják a Revolutot, hiszen a nemzetközi tranzakciók esetén jelentős összeget lehet megspórolni már a valutaváltáson is, amely egy nagyobb nyaraláson súlyos tízezer forintokat jelent. Az előfizetési csomagok pedig csak akkor érik meg, ha kihasználja azt a felhasználó, például sok pénzt vált folyamatosan, vagy sokat utazik.

Revolut Metal fém kártya a Samsung Galaxy S23 Ultra telefonon
Jó a Metal csomag, de csak ha valóban kihasználja a felhasználó

Amikor megfontolja valaki a Revolut előfizetéses csomagját, akkor érdemes azt is átgondolni, hogy mennyi ideig van szükség az előfizetésre. Minden csomag 12 hónapos időtartamra szól, annak idő előtti lemondása kötbér felszámolásával jár. Ha valaki nem havi fizetést választ, hanem előre kifizeti az éves díjat, akkor 2 havidíj mértékének megfelelő kedvezményt kap, amely szintén egy megfontolandó tétel.

A Revolut tanácsadásokon is gyakran előfordul, hogy aki segítséget kér, előfizetett korábban valamilyen Revolut csomagra, de valójában azt saját elmondása szerint sem használja ki. Ilyen esetben csak ráfizetésről van szó és érdemes megfontolni az alacsonyabb csomagra váltást.

Egy átlagos felhasználó számára a legtöbb esetben elegendő az, amit a Standard csomagban nyújt és még az esetleges limit feletti díjakkal is sokkal olcsóbban jön ki, mintha valamilyen előfizetést kötne.

Mindenképpen érdemes átgondolni a használati szokásokat és kiszámolni azt, hogy melyik csomag éri meg számára a legjobban.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!