Ilyen a kártyaszám nélküli Curve Investor kártya

Ilyen a kártyaszám nélküli Curve Investor kártya

Még 2019. szeptemberében hirdetett befektetői programot a Curve, azon elsősorban kíváncsiságból vettem részt. 10 brit fontot fektettem be a cégbe (a vállalat célkitűzése 1 millió font volt, a végeredmény közel 6 millió font lett), ennek eredményeként kaptam egy exkluzív Investor kártyát.

Ilyen a kártyaszám nélküli Curve Investor kártya

A Curve Investor kártya több szempontból is érdekes. Aki legalább 10 fontot befektetett a cégbe, jogosultá vált egy piros színezetű kártyára, ilyet csak azok kaphattak, akik befektettek, így elvileg egyszeri kiadás volt, a jövőben sem lesz előfizetéshez, vagy más csomaghoz kötve ilyen kártya.

A piros színen kívül a különlegessége a kártyának, hogy kizárólag név van rajta, kártyaszám sem dombornyomott, sem gravírozott formában nincs rajta. Az egyszerű kinézet mellett ez főleg adatvédelmi szempontból érdekes, hiszen ha elveszíti valaki a kártyáját, arról nem szerezhetők meg a webes fizetéshez szükséges adatok (természetesen a kártya befagyasztásáig a PayPass fizetés működhet).

Ilyen a kártyaszám nélküli Curve Investor kártya

A kártya adatait a Curve alkalmazásban lehet elérni akkor, ha szükség van rá, például egy netes fizetés során. Az új kártya aktiválása is az appban történt meg, nem kellett hozzá fizetni, viszont azt követően, hogy aktiváltam, a régi kék kártyám rögtön használhatatlanná is vált.

Korábban a Curve kártyám volt hozzáadva a Google Pay-hez, így fizettem vele, viszont a kék kártya inaktiválása miatt ez nem működött. Az új Curve Investor kártyát hozzáadtam, viszont először azonosítást kért tőlem a bank (ez esetben valójában a Curve) telefonon. Fel kellett hívni a brit ügyfélszolgálatot, amely angol nyelven kért egy sor adatot, mint a lakcím, a név, az email cím, születési dátum, telefonszám, illetve hogy mit szeretnék pontosan. Ezután egy órával később jött az email, hogy beállították Google Pay képessé a kártyám, adjam hozzá újra a kártyát, majd adjam meg az SMS-ben kapott autentikációs kódot. Ezt követően a piros kártya mobilfizetésra alkalmasként megjelent az appban és már megy is az NFC-s fizetés vele.

A Curve Investor kártya nem igényelhető már, így aki tavaly szeptemberben nem fektetett be, sajnos nem kaphat ilyen kártyát.

Még nem próbáltad? Curve regisztrációért kattints ide, az 5 font bónuszért használd a EY585VLE kódot!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!