Kedvezőbb feltételekkel új partnernél a Revolut utasbiztosítás

Kedvezőbb feltételekkel új partnernél a Revolut Metal utasbiztosítás

Ahogyan a Revolut korábban bejelentette, az Allianz helyett az XCover.com nyújtja a jövőben az utasbiztosítási szolgáltatást az előfizetők számára. A változás 2023. október 3-tól lépett életbe.

Ha valaki október 3. előtt küldött be kárigényt, azt az Allianz csoport fogja rendezni, az alkalmazásban is ennek információi lesznek elérhetők. Október 3-tól pedig már az új partner, az XCover.com fog eljárni a Cowen Insurance Company Ltd.-n keresztül.

Új előnyök a Revolut utasbiztosításban

Változik az, hogy mennyi önrészt kell fizetni, ez ráadásul a felhasználóknak pozitív, hiszen kevesebb lehet az eddigekhez mérten, valamint attól is függ, hogy milyen kárigényről van szó. 

Az XCover.com utasbiztosításával az önrész az utasbiztosítási kárigény összegének legfeljebb 10%-a lehet, de nem több, mint 50 euró. Eddig az Allianz esetében fix 50 eurós önrész volt, így az 500 euró alatti kárigényeknél kevesebbet kell önrészre számolni.

Kedvezőbb feltételekkel új partnernél a Revolut Metal utasbiztosítás

Fontos és hasznos változás az is, hogy a külföldi utazások során a szükséges sürgősségi orvosi ellátásért nem kell a jövőben önrészt fizetni a biztosító felé.

Tennivalók az új biztosítással kapcsolatban.

Október 3-tól az Xcover-fiókon keresztül van lehetőség kárigényt benyújtani. Ehhez az alkalmazásban menj az Irányítóközpontban az „Utasbiztosítás” > „Segítség kérése” > „Kárigény benyújtása” lehetőségre.

Az XCover oldalán első alkalommal létre kell hozni egy fiókot azzal az email címmel, amelyet a Revoluton is megadott a felhasználó a fiókjához, jelszót megadni hozzá. Itt további teendő utána nincs, csak abban az esetben ha kárigényt jelentenél be.

Tapasztalataim szerint október 3-án még nem működik a fiók regisztráció, a Revoluttól származó információk szerint azt, mert bár már valóban az Xcover szolgáltatja a biztosításukat, azonban a két rendszer között nem szinkronizálódtak még az adatok, ezért nem ismeri még fel az email címet az Xcover és azt javasolja a Revolut ügyfélszolgálata, hogy várjon még a felhasználó egy napot és próbálja később.

Itt érhető el a biztosítási fedezetet ismertető dokumentum teljes szövege és itt a biztosítási termék tájékoztatója.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!