Kínos support üzenettel sokkalt ezreket a Revolut

Új ügyfélszolgálati központot nyithat a Revolut

Szeptember 11-én, ha valaki a Revoluton a supportot szerette volna felkeresni, jó eséllyel segítség helyett egy nem túl kellemes üzenettel találkozhatott.

OH DADDY FUCK ME

A fenti üzenet fogadta azokat, akik új chatet indítottak volna a vasárnap folyamán. Az eset kapcsán a Revolut Twitteren tett közé egy posztot, amely arról szól, hogy észlelték a problémát, megkeresték az okát és lépéseket tettek, hogy ne történjen a jövőben hasonló.

Kínos support üzenettel sokkalt ezreket a Revolut
A kínos üzenet a Revolut appban.

Mi történhetett?

A Revolut nem kommentálta azt, hogy mi volt a probléma gyökere és hogyan történhet meg, hogy egy nagyjából 20 millió felhasználóval rendelkező pénzügyi programban ilyen obszcén szöveg jelenik meg. 

Kínos support üzenettel sokkalt ezreket a Revolut

Szóba jöhetne egy esetleges külső, hacker támadás, mint lehetséges válasz. De elképzelhető, hogy ennél sokkal egyszerűbb ok áll a háttérben. Nem kizárt, hogy a fejlesztők a hagyományos lorem ipsum kitöltő szöveg helyett ennél sokkal durvább szöveget használnak a fejlesztés alatt lévő belső app verziókban. Ez pedig valamilyen felületesebb ellenőrzés során mehetett ki az app külső, felhasználók által is használt felületére.

Az obszcén, belső tesztek kapcsán emlékezetes lehet a hazai MTK labdarúgócsapatának esete, amikor annak még átadás előtt álló új stadionjában a kivetítőket pornóval tesztelték 2016-ban. Természetesen az esetről akkor videó is készült, amit hamar felkapott a sajtó.

A Revolut esetén sem. ismeretlen az ilyen jellegű hiba. 2021. végén több felhasználónál is egy teljesen idegen személy profilképe jelent meg valamilyen bugból kifolyólag. A Revolut ekkor is elnézést kért az érintettektől…

Egy idegen profilképe bukkant fel sok Revolut fiókban

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!