Kötelező lett a Revolut belépési kód módosítása a régi felhasználóknak

Kötelező lett a Revolut belépési kód módosítása a régi felhasználóknak

Elért minden felhasználót a Revolut jelszó módosítási szabályozása, azt is aki eddig nem tette meg a frissítést.

A Revolut a kezdetek során egy 4 számjegyből álló belépési kódot kért a felhasználóktól az alkalmazásba történő bejelentkezéshez. Több hónappal ezelőtt változtattak a biztonsági szabályzatukon és az új felhasználók már legalább 6 számjegyből álló kódot adhattak csak meg, illetve akik korábbi belépési jelszót módosítottak volna, azoknak is az hat számjegyes beállítás volt elérhető.

A régi, 4 számjeggyel belépő felhasználókat a tavalyi évben kezdte el felszólítani a Revolut, hogy a biztonságuk érdekében változtassák meg a belépési kódot 6 számjegyre. Ezt viszont akkor még ki lehetett hagyni.

Idén márciusban azonban kötelező érvényűvé tette a módosítást a Revolut Bank. Azon felhasználók, akik nem módosítottak eddig, az alkalmazás belépéskor rögtön egy figyelmeztető ablakkal szembesültek, amit nem lehet megkerülni. A Revolut nem engedett számukra további műveletet addig, amíg nem módosítják a belépési kódot 4-ről legalább 6 számjegyre.

Kötelező lett a Revolut belépési kód módosítása a régi felhasználóknak

Amint megtörtént a módosítás, rögtön használható volt az alkalmazás. Bár ez sokaknak kényelmetlen módosítás lehet, mégis az ő biztonságukat szolgálja.

Kisebb bajban azok, akik nem emlékeznek a kódjukra

A Revolut közösség csoport posztjai is arra engednek következtetni, hogy nagyon sok felhasználó van, aki nem emlékszik arra, hogy milyen kódot adott meg korábban, mert mindig csak másodlagos hitelesítéssel, ujjlenyomatos, vagy arcfelismeréses feloldással lépett be a Revolut alkalmazásba.

Számukra kellemetlenséget okozhat az, hogy a kód módosításához meg kell adni az aktuális belépőkódot, amelyre nem emlékeznek és kód emlékeztető lehetőség sem érhető el.

Számukra azt javaslom, hogy jelentkezzenek ki a Revolut alkalmazásból és a bejelentkezésnél adják meg a telefonszámukat (vagy email címüket), amivel regisztráltak a Revolut szolgáltatásaira és ezt követően a kód megadása felületen lesz elfelejtett kód lehetőség, itt pedig követve az utasításokat, azonosíthatják magukat és új kódot is beállíthatnak, immáron 6 számjeggyel. Ezt követően pedig ők is használhatják az alkalmazást.

Szintén a csoportban láttam, hogy sokan összekeverik a Revolut alkalmazás belépő kódot a Revolut kártyához tartozó PIN kóddal. A kettő azonban egymástól független. A közös benne, hogy mind a kettőt a felhasználó adta meg korábban – ha azonos számjegyeket adott meg, akkor a kód lehet azonos, de alapvetően az egyik módosítása nincs hatással a másikra. Tehát az új alkalmazás belépő kód nem módosítja a Revolut fizikai kártya PIN kódját. Ha valaki erre sem emlékezne, lehetősége van megtekintenie azt a kártya beállításainál.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!