Közel 3 hónap után könyvelt le tranzakciókat az OTP Bank

OTP Bank logó és tábla egy debreceni bankfiók bejárata felett.

Az OTP Banknál majdnem 3 hónapot csúszott több tranzakció könyvelése is, emiatt most vonhattak le pénzösszegeket.

A netbank nyitóoldalán látható értesítés szerint a bankon kívül álló technikai hiba miatt voltak olyan 2023. február 15. és 16. napokon történt tranzakciók, amelyeket csak 2023. május 4-én könyveltek le. Kiemelik, hogy ezek a tranzakciók csak egy alkalommal kerültek lekönyvelésre. Ez érdemen azt jelenti, hogy bár három hónappal ezelőtti a fizetés, akkor nem vonta le ténylegesen a pénzt a számláról, csak később, májusban történt ez meg.

Nem tudni, hogy pontosan mi okozta a hibát, Magyarország legnagyobb bankja sem részletezte azt pontosan, csak annyi derül ki, hogy a késedelem mögött egy bankon kívüli technikai hiba áll.

Közel 3 hónap után könyvelt le tranzakciókat az OTP Bank
Az OTP Netbank belépő oldalon olvasható a hiba jelzése

A Revolut felhasználók is érintettek lehetnek

Az OTP Bank nem közölte, hogy ez csak a saját számlájuknál történő tranzakciókat érintette-e, azonban vannak jelek arra, hogy nem.

Az egyik Facebook csoportban merült fel egy felhasználónál, hogy “csak úgy eltűnt” pénz a Revolut számlájáról. Természetesen ilyen nincs, nem szokott “csak úgy” eltűnni pénz a számláról. Ennél az esetnél kiderült, hogy egy 2023. február 16-i kártyás vásárlási tranzakciót most vontak le a számlájáról, ez az összeg hiányzott számára.  (Azért az megemlítendő, hogy az kevésbé szokott feltűnni a felhasználóknak, ha nem vonja le a pénzt a kereskedő és többlet keletkezik, míg az rögtön, ha kevesebb pénz áll rendelkezésre.)

Elképzelhető, hogy a kereskedői oldal is érintett lehetett a problémával és ha a bank nyújtotta a bankkártyás elszámolást, akkor emiatt a Revolut kártyával történt fizetéseket is érinthette a május 4-i tranzakciós elszámolás.

Szeretnél képben lenni a Revoluttal? Minden lényeges dolgot megtudhatsz gyorsan a privát tanácsadáson!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!