Megpróbáltam megtudni, miért nem lehet a Wizz Air járatain Revoluttal fizetni

Megpróbáltam megtudni, miért nem lehet a Wizz Air járatain Revoluttal fizetni

A Revolut közösség csoportban több alkalommal felmerült már, hogy egy-egy tag a Wizz Air légitársaság járatával utazott, szeretett volna a fedélzeten fogyasztani valamit, viszont ehhez nem fogadták el a Revolut kártyát.

A Wizz Air járatain általában euróban fizettetik a fedélzeti fogyasztást, vásárlásokat, amelyre kiváló megoldás lehet felhasználói oldalról a Revolut kártya, hiszen sokkal kedvezőbben váltja a valutát, mint a hazai bankok kártyái. Hiszen ha valaki valamelyik hazai, forintos kártyával vásárol euróban, az aktuális árfolyamhoz képest érezhetően drágábban váltja majd a bank az elszámolásnál a vásárlását. 

Megpróbáltam megtudni, miért nem lehet a Wizz Air járatain Revoluttal fizetni

Itt jön a probléma, ha nem fogadják el a Wizz Airnél a Revolut kártyát, vagy esetleg más fintech kártyát. Megpróbáltam kideríteni, hogy mi áll a dolog mögött és hogyan lehet esetleg megkerülni a problémát.

Feltettem az eljárással kapcsolatos kérdéseket a Wizz Air felé is, hátha egy hivatalos válaszban megindokolják, hogy miért nem lehet Revoluttal fizetni.

A Wizz Air válasza:

A Wizz Air a fedélzeten történő fizetések kapcsán a legmegbízhatóbb szolgáltatókkal működik együtt. A légitársaság azonban mindig törekszik arra, hogy utasai számára a leginkább kényelmes fizetési megoldásokat nyújtsa, és folyamatosan vizsgálja, miképpen fejlesztheti szolgáltatásainak minőségét partnerei közreműködésével, illetve újabb partnerek bevonásával. – nyilatkozta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air Corporate Communications Managere.

A hivatalos választól tehát nem lettünk igazából sokkal közelebb a megoldáshoz, hiszen konkrét okot nem tudtunk meg.

Különböző okokat lehet olvasni az interneten össze-vissza, hogy mi állhat a háttérben.

Az egyik ilyen elmélet a Wizz Air elszámolása, a terminálok offline működése, amelynél rizikós lehet a fintech kártyák használata, mert előfordulhat, hogy a későbbi elszámolás során nem lesz már fedezet a vásárlási tranzakció valós kiegyenlítésére.

A másik elmélet, hogy a Wizz Air szeretne keresni a pénzváltáson, bár ez aligha lehet a valós érv, hiszen egy ilyen fizetés során nem a légitársaság váltja például a forintot euróra, hanem maga a kártyatulajdonos bankja. Ez az elmélet azonban kifordítva máshogy nézhet ki, előfordulhat, hogy pont az árfolyamveszteségtől védené magát a Wizz Air azzal, hogy központilag az elérhető legerősebb helyi valutát, az eurót használja a fizetésre, hiszen a forint, vagy más valuták gyors értékcsökkenését megérezhetnék. Persze ez még nem válasz arra, hogy miért nem lehet a Revoluttal fizetni.

A témában született posztok alatt egyébként számos további elmélet olvasható még a felhasználóktól, már alátámasztani nem egyszerű egyiket sem.

Van azonban köztes megoldás arra, hogy Revoluttal, euróban fizessen az utas a Wizz Air járatain, ennek megoldása pedig nem más, hogy nem a Revolut kártyával kell fizetni, hanem valamilyen más köztes szolgáltatóval. Itt meg lehet említeni például a Curve kártyát, ami alá beilleszthető a Revolut kártya, mint fizető megoldás. Információim szerint a Curve kártyával jelenleg gond nélkül lehet fizetni.

Ilyen a kártyaszám nélküli Curve Investor kártya

Ezen kívül a mobilos, vagy órás fizetés is jó megoldás lehet, a Google Wallet, az Apple Pay egyaránt segítségünkre lehet, egészen addig, amíg működik az érintéses fizetés. Ha viszont kéri a terminál a fizikai kártyát, ez nem lesz használható út. Ilyenkor marad a Curve kártya, vagy más szolgáltató kártyája.

A cikk a fedélzeti vásárlással kapcsolatos tapasztalatokat dolgozza fel. A Wizz Air járataira a repülőjegy vásárlást eddig is és a továbbiakban is lehet fizetni a Revolut kártyájával.

Szeretnél képben lenni a Revoluttal? Minden lényeges dolgot megtudhatsz gyorsan a személyes tanácsadáson!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!