Masszív áremelkedést jelentett be a Revolut

Így regisztrálhatsz a Revolutra

Drágulást jelentett be a Revolut, amely tavasztól nagyon sok felhasználól érint.

Készpénzfelvétel bankautomatából

Az ingyenes, azaz Standard csomagot használók továbbra is 75 ezer forintot vehetnek fel automatából ingyen, viszont nem lehet már korlátlan alkalommal pénzt felvenni.

Így regisztrálhatsz a Revolutra

Április 23-tól a Standard csomagot használók számára havonta ötszöri alkalommal lehet pénzt felvenni díjmentesen. Ha valaki átlépi az ötszöri felvételt, vagy átlépi a 75 ezer forintos határt (amelyik előbb következik be a hónapban), akkor 2%-os , de minimum 400 forintos díj terhelődik. Azaz a 6. felvétel, vagy a 75 ezres keret feletti felvételért már 400 forintot kell fizetni, vagy ha a díj 2%-a több mint 400 forint, akkor azt az összeget.

Az előfizetéses Plus, Premium és Metal csomagok esetében változatlan marad a limit és a díjmentes készpénzfelvételek száma, viszont ha a limitösszeget átlépik, náluk is megjelenik a 2%-os plusz díj, illetve a minimum 400 forintos díj.

Változó nemzetközi átutalások

A legnépszerűbb fizetési típusok ingyenesek maradnak továbbra is, ezek a következők:

  • Ingyenes helyi átutalás a belföldi pénznemben
  • Ingyenes belföldi és nemzetközi átutalás euróban bármelyik SEPA-országba (ezek közé az EU/EGT tagállamai, valamint az Egyesült Királyság és Svájc tartoznak)
  • Ingyenes átutalás más Revolut-ügyfeleknek (egymás között) a világ bármelyik országában

Az eddigi „nemzetközi” és a „SWIFT” típusú átutalásokat egyetlen könnyen értelmezhető kategóriába kerülnek, és ezt „nemzetközi átutalásnak” hívja a jövőben a Revolut.

A nemzetközi átutalások díja 100 HUF és 2000 HUF között fog mozogni, attól függően, hogy mennyit és hova utal át a felhasználó. A Premium és a Metal csomagot használó ügyfeleink ezentúl is ingyenes fizetési keretet kapnak, valamint a SEPA-térségen belüli EUR-átutalások ingyenesek maradnak minden ügyfél számára (az Egyesült Királyság is beletartozik a térségbe).

  • Standard és Plus: Nincs díjmentes keret. Ezek a csomagok leginkább azoknak felelnek meg, akik ritkán indítanak nemzetközi átutalást.
  • Premium: Havonta egy díjmentes nemzetközi átutalás. Leginkább azoknak felel meg, akik havi rendszerességgel utalnak át nemzetközi viszonylatban.
  • Metal: Havonta három díjmentes nemzetközi átutalás. Leginkább azoknak felel meg, akik gyakran utalnak át nemzetközi viszonylatban.

Értékpapír-kereskedelem

Átalakulnak az értékpapírokhoz tartozó kereskedelmi limitek és árak.

Március 1-től elérhető limitek:

  • A Standard szintű felhasználóink havonta egy jutalékmentes megbízást fognak kapni (a korábbi három helyett).
  • A Plus szintű felhasználóknak továbbra is három jutalékmentes megbízásuk lehet havonta.
  • A Premium szintű felhasználóink havonta öt jutalékmentes megbízást fognak kapni (a korábbi nyolc helyett).
  • A Metal szintű felhasználóknak továbbra is korlátlan jutalékmentes megbízásuk lehet.

A letétkezelési díjat is jelentősen megemeli a Revolut, az évi eszközérték egy bázispontjáról (0,01%) egészen tizenkét bázispontra (0,12%) drágul. Az Egyesült Államokban folytatott részvény-kereskedelemre vonatkozó, a SEC és FINRA által meghatározott illetékek érvényesek lehetnek.

Kártyakézbesítési díj

Eddig az ingyenes Standard csomagban lévő felhasználók 4,99 brit fontnak megfelelő összeget fizettek a kártya kézbesítéséért, vagy 19,99 brit fontnak megfelelő összeget, ha expressz kézbesítést kértek.

Tavasszal, április 23-tól azonban megszűnik a fix díj, helyette pedig a szállítási költség annak függvényében változik, hogy hova (melyik országba) kéri a felhasználó a kártya postázását. Ennek díja a kártya megrendelését megelőzően, a Revolut appban lesz látható.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!