Többször kérhet majd PIN kódot a Revolut is

Revolut kétfaktoros fizetés

Szeptember 14-től hazánkban is életbe lép az Európai Unió PSD2 (payment services directive) irányelv, mely több változást is hoz az „offline” és online vásárlások menetébe. A szabályozással szeretnék elkerülni és visszaszorítani a bankkártyás vásárlásokkal elkövetett visszaéléseket. Ez minden Európai Unióban székelő és működő bankra nézve kötelező jellegű, tehát a Revolutra is.

Revolut kétfaktoros fizetés

Ennek részeként többször bosszúsak lehetünk kisebb összegű vásárlásokkor is, amely nem kapott nagyobb médiafigyelmet. Eddig 5000 forint alatti vásárlás esetén természetes volt, hogy nem kér PIN kódot a terminál fizetéskor, most már előfordulhat, hogy kell majd.

Ha öt alkalommal használtuk a kártyánkat PayPass-szal vagy az érintéses tranzakciók összértéke eléri a 150 eurót (kb. 48.000 forintot) abban az esetben a szabályozás következtében a kártyakibocsátó cégnek ellenőriznie kell a személyazonosságunkat, hogy valóban mi használjuk a kártyánkat, ezt legegyszerűbben a PIN kóddal tudják megtenni. A kibocsátó dönti el, hogy melyiket számlálási módot használja. Ha készpénzfelvétel, PIN kódos vásárlás történt az viszont újraindítja a számlálót.

A másik nagyobb horderejű változás az online vásárlásokra vonatkozik. Alkalmaznia kell minden kibocsátónak a két faktoros hitelesítést. Azaz, ha online tranzakció során megadtuk a bankkártya adatainkat, akkor SMS-ben egy kódot vagy a banki alkalmazásban küldött push értesítéssel véglegesíthetjük a vásárlást. Ebben a Revolut elöljáró, több mint egy hónapja bekapcsolták az azonnali értesítést alkalmazáson belül, így kódok megadása nélkül egy gombnyomással validálhatjuk a fizetési szándékunkat.

Nem regisztráltál még a Revolutra? Tedd meg most!