Így működik a 3DS hitelesítés a Revoluton

Revolut Metal fém kártya a Samsung Galaxy S23 Ultra telefonon

Életbe lépett 2019 szeptember 14-től hazánkban is az Európai Unió PSD2 (payment services directive) irányelv, mely több változást is hoz az „offline” és online vásárlások menetébe. A szabályozással szeretnék elkerülni és visszaszorítani a bankkártyás vásárlásokkal elkövetett visszaéléseket. Ez minden Európai Unióban székelő és működő bankra nézve kötelező jellegű, tehát a Revolutra is.

Revolut kétfaktoros fizetés

Ennek részeként többször bosszúsak lehetünk kisebb összegű vásárlásokkor is, amely nem kapott nagyobb médiafigyelmet. Eddig 5000 forint (2020-tól 15 000 forint) alatti vásárlás esetén természetes volt, hogy nem kér PIN kódot a terminál fizetéskor, most már előfordulhat, hogy kell majd.

Ha öt alkalommal használtuk a kártyánkat PayPass-szal vagy az érintéses tranzakciók összértéke eléri a 150 eurót (kb. 56 000 forintot) abban az esetben a szabályozás következtében a kártyakibocsátó cégnek ellenőriznie kell a személyazonosságunkat, hogy valóban mi használjuk a kártyánkat, ezt legegyszerűbben a PIN kóddal tudják megtenni. A kibocsátó dönti el, hogy melyik számlálási módot használja (a Revolut a 150 eurós limitet veszi figyelembe). Ha készpénzfelvétel, PIN kódos vásárlás történt az viszont újraindítja a számlálót.

A másik nagyobb horderejű változás az online vásárlásokra vonatkozik. Alkalmaznia kell minden kibocsátónak a két faktoros hitelesítést. Azaz, ha online tranzakció során megadtuk a bankkártya adatainkat, akkor SMS-ben egy kódot vagy a banki alkalmazásban küldött push értesítéssel véglegesíthetjük a vásárlást. Ebben a Revolut elöljáró, több mint egy hónapja bekapcsolták az azonnali értesítést alkalmazáson belül, így kódok megadása nélkül egy gombnyomással validálhatjuk a fizetési szándékunkat az alkalmazáson keresztül. A 3DS hitelesítést nem minden esetben kell megtenni, a rendszer dönti el, hogy az adott fizetésnél kéri-e a hitelesítést. Ilyen esetben a Revolut abban felugrik az értesítést és jóváhagyható a tranzakció 5 percen belül. Jóváhagyás hiányában elutasításra kerül az online vásárlás.

Szeretnéd még hasznosabban kezelni a Revolutot? Segítek benne neked, itt tudhatod meg hogyan!

 

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!