Revolut használati tapasztalatok Japánból

Revolut használati tapasztalatok Japánból

Japánban használnád a Revolut kártyádat? Közösségünknek köszönhetően előre készülhetsz arra, hogy miképpen fogadják el a kelet-ázsiai szigetországban a Revolutot.

Japán fővárosa Tokió, ahol 2021-es adatok alapján körülbelül 14 millió ember él. Ez az ország közigazgatási központja, illetve a japán kormány és császár székhelye. Nagyobb városai még Jokohama, Oszaka, Nagoja, Szapporo, Kóbé és Kiotó. És meg kell említeni a 3776 méter magas Fudzsi-hegyet is, ami a szigetország legmagasabb pontja.

Jól áll a kártyás fizetések terén Japán

Az ország pénzneme a Jen (YEN), amelyet a Revolut is támogat és lehetőség van jenben tárolni egyenleget, illetve kedvező, a középárfolyamhoz közeli tartományban váltani pénzt.

Arról, hogy Japánban mennyire elfogadott a Revolut Mastarcard, vagy VISA kártyája, a Revolut közösség egyik tagja, Attila számolt be egy poszt alatt. Attila pár hónapja kint él Japánban, így friss tapasztalatokkal tudsz szolgálni arról, hogy mennyire használható a szolgáltatás 2023-ban a távoli szigetországban.

Tapasztalatai alapján a kártyás fizetés teljesen jól elterjedt a nagyvárosokban és a legtöbb helyen lehet fizetni a Revolut kártyáival. Előfordult pár helyen, ahol nem szerettek volna külföldi kártyát elfogadni (például Oszakában, az Universal Studios Japanban), viszont itt tudott fizetni Apple Pay-jel, amely mögött ugyan úgy a Revolut kártyája volt megtalálható.  Hozzátette viszont azt is, hogy nem minden terminál támogatja a PayPass-t, ezeknél értelemszerűen nem működik az érintéses fizetés és szükség lehet bedugni a kártyát chipes fizetéshez.

Készpénzre is szükség lehet

Revolut használati tapasztalatok Japánból

Természetesen Japánban sem érhető el mindenhol a kártyás fizetés, vannak ahol csak készpénzt fogadnak el. Szerencsére az ATM-es készpénzfelvétel megoldható a Revolut kártyáival. Érdemes azzal számolni, hogy a legtöbb helyi automata díjat számol fel ezért a felvételért. Attila úgy tapasztalta, hogy 20 000 jen (kb. 53 000 forint) alatt 110 jen (kb. 300 forint) költséget, felette pedig 220 jent (kb. 600 forint )számolnak fel, egyáltalán nem vészesek tehát ezek a díjak sem (ne felejtsd el, hogy ezen felül a Revolut a saját csomagod limitjének mértékéig engedi díjmentesen a készpénz felvételt, felette 2%-ot fog felszámolni.)

Hasznos információ, hogy egyes helyi ATM-ek csak a saját kártyákat fogadják el, ezeknél a Revolutot el fogja utasítani. Viszont a nagyobb boltokban, mint a Lawson, Family Mart, 7Eleven általában van bankfüggetlen ATM és ezeknél lehet japán jen készpénzt felvenni a Revolut kártyával.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Fő kép forrása: Freepiktawatchai07, kstudio

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!