Revolut külföldi balesetbiztosítás érvényesítés a gyakorlatban

Revolut utasbiztosítás

Sajnos, pontosabban szerencsére nagyon kevés információ áll rendelkezésre a Revolut biztosításainak működéséről. Sajnos, hiszen így kevésbé tudja a felhasználó, hogy bízzon-e benne, szerencsére, mert ez azt is jelenti, hogy kevés felhasználónak kellett igénybe vennie, kevés baj történt, amikor biztosítás kell.

Többféle biztosítást kínál a Revolut

A Revolut felhasználóinak az előfizetési csomagok mellé elérhetővé válnak biztosítási lehetőségek is. Az ingyenes Standard csomag önmagában még nem tartalmaz külön biztosítási csomagot. A Plus előfizetés esetén már elérhetővé válik néhány egyszerűbb biztosítás. Azonban a Premium és a Metal csomagtól érhető el több, magasabb biztosítási lehetőség, mint a külföldi egészségbiztosítás, a poggyász- és járatkésési biztosítás, a téli sportokra érvényes biztosítás.

A biztosítási csomagok a Revolut Insurance Europe UA-hoz tartoznak az EGT (Európai Gazdasági Térség) területén élő felhasználók esetén. A különböző, utazáshoz kötődő biztosítások esetén az Allianz a Revolut partnere, így az ügyintézés rajtuk keresztül zajlik.

Egy felhasználó története a külföldi balesetbiztosítás érvényesítéséről

A Revolut közösség csoport egyik tagja, Dávid számolt be röviden a saját történetéről, amikor saját bőrén keresztül szerzett tapasztalatot a Revoluton keresztül elérhető biztosítás működésével kapcsolatban.

Dávidnak Premium előfizetési csomagja van a Revoluton, így utazott egy távol-keleti országba. Az utazása során megkarmolta őt egy majom és a területen jellemző a veszettség, emiatt egy oltássorozatra volt szüksége a biztonság kedvéért. 

A Rajjaprabha gát  Thaiföldön, a Khao Sok nemzeti parkban.
A Rajjaprabha gát  Thaiföldön, a Khao Sok nemzeti parkban. A kép csak illusztráció. Fotó forrása: tawatchai07 – Freepik

Fontos, hogy a Revolut biztosítása utólagosan térített, azaz előbb ki kellett fizetnie neki az orvosi költségeket, ezt követően a Revolut alkalmazásból elérte az Allianz Assistance kárbejelentő oldalát, ahol magyar nyelvű felületen volt lehetősége bejelenteni a biztosítási eseményt. Ezt követően a válaszlevelet már angol nyelven küldte számára a biztosító, amelyben hiánypótlást kértek (a repülőjegyet kérték még be tőle). 4-5 nappal később jóváhagyták a bejelentést és ugyan ennyi idő után megkapta a kártérítést. Ennek kifizetéséhez neki kellett megadnia a bankszámlaszámot, ahova mehet az összeg, nem a Revolut számlájának IBAN számát adta meg, de ez sem okozott semmilyen problémát. 

Mivel egy oltási sorozatról volt szó, a második oltás után az eredeti ügyszámra hivatkozva küldte be a dokumentumokat, amelyet minden további nélkül fogadtak el és fizettek ki pár napon belül, ennél a második oltással kapcsolatos költségekből már nem is vonták le az önerőt.

Dávid a kellemetlenség ellenére jól van és szó szerint a saját bőrén keresztül próbálta ki élesben, hogyan működik a biztosítás a Revoluton.

Ami fontos, hogy ilyen esetben szükség lehet a költségek előzetes megfinanszírozására, amelyet utólag téríthet meg a biztosítás, erre jó minden esetben előre készülni.

A Revolut biztosítással kapcsolatos információk elérhetők az alkalmazásban, az Irányítóközpontban, a Biztosítás opciót megnyitva. Emellett a Revolut Súgóban is találhatsz további információkat.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!