Sok pénzt töltenél a Revolutra? Készülj a napi feltöltési limitre!

Revolut Metal fém kártya a Samsung Galaxy S23 Ultra telefonon

A Revolut díjmentesen kínál kártyás feltöltést a számlájára, azt viszont kevesen tudják, hogy a bank korlátozza, hogy mennyit lehet így feltölteni.

Gyakran találkozom olyan esetekkel a Revolut tanácsadások során, hogy az ügyfelek nagyobb értékű, több milliós tranzakciókra készülnek és ebben kérnek segítséget, hogy ne legyen gond. Lehet ez akár egy nagyobb nyaralás, autóvásárlás, esetleg ingatlan adás-vétel. Ilyenkor az első kör mindig az, hogy tisztázzuk hogyan kerülhet ingyen a pénz a Revolut számlára.

Napi feltöltési limit van a Revoluton

Akár kis, akár nagy összegű tranzakciók esetén, a legjobb megoldás a pénz feltöltésére a saját névre szóló, lakossági betéti bankkártyával történő hozzáadás. Ez a hazai bankoknál online kártyás vásárlásként jelenik meg, a Revolut szintén nem számol fel díjat, illetve a tranzakció szinte azonnal megtörténik, nem kell rá várni.

Azonban nem mindegy az, hogy mennyi pénzt szeretnénk feltölteni a számlára. A kártyás feltöltésre a Revolut egy napi feltöltési limitet alkalmaz, magyarul nem lehet bármennyi pénzt feltölteni kártyával.

Forrás: Zoli, Facebook

Mennyi a napi feltöltési limit?

Talán bosszantó lehet, de ezt nem árulja el a Revolut. Ez a limit minden felhasználónál más, a saját pénzügyi előzményei alapján állítja azt a bank rendszere automatikusan. Aki régóta felhasználó, sokat költ, annál több millió forint is lehet az, amit egy nap fel tud tölteni kártyával, míg mondjuk egy új felhasználónál kifejezetten alacsony, párszázezer forintban is korlátozódhat.

A Revolut nem tünteti fel azt, hogy mennyi az egyén kártyás limitje. Helyette, amíg ezen a napi limiten belül van a felhasználó, addig engedi a feltöltést, ha pedig átlépné az összeggel a limitet, akkor jelzi, hogy a sikertelen a feltöltés a limit miatt.

Ezen esetben azt javasolja a Revolut, hogy próbálkozz másnap (általában 24 óra elteltével), vagy inkább válassz banki átutalást. Ez utóbbit én nem javaslom, hiszen magyar forint számláról a litván forint számlára nem csak drága a nemzetközi átutalás, hanem a jóváírás is 3-5 munkanap lehet.

Mit lehet tenni helyette?

Amennyiben azonnal szeretne milliókat feltölteni valaki úgy, hogy az átlépné a limitet, nem sok jó, vagy olcsó opció van.

Helyette én az előre gondolkodást és tervezést szoktam javasolni. Ha tudod, hogy a következő héten szükséged lesz mondjuk 5 millió forintra a Revoluton, akkor kezd el feltölteni az összeget már előre, akár részletekben. Ha 5 milliót nem enged egyben, próbálkozz 1 millióval. Ha ezt engedi, nézd meg utána enged-e még többet. Ha nem, akkor a következő nap tudsz még feltölteni.

Hogy szívás-e ez? A legtöbb felhasználónak meg, mert általában nem akarnak annyi pénzt feltölteni egyben, amivel megkongatnák ezt a limitet. Persze azoknak igen, akik gyorsan akarnak cselekedni és akkor jönnek rá, hogy ez problémát okoz számukra. Ezért szoktam javasolni, hogy érdemes előre gondolni ezekre, így megelőzhető a probléma.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!