Tiltja a Revolut fizetést egy budapesti dohánytrafik

Tiltja a Revolut fizetést egy budapesti dohánytrafik

Az egyik budapesti dohányboltban úgy tűnik nem szívlelik a Revolutot és megszegve a bankjukkal kötött szabályzatot, nem fogadják el a feltöltőkártyás bankkártyát fizetéskor.

Tiltja a Revolut fizetést egy budapesti dohánytrafik

Csatlakozz be a Revolut közösségbe!

Pár napja kering az interneten az a fotó, amely az egyik budapesti trafikban készült, ezen pedig az olvasható, hogy az adott üzlethelyiség nem fogadja el a Revolut kártyát “ás applikációt”. Hogy utóbbin pontosan mit értenek, azt nem tudni, hiszen például egy Apple Pay-es fizetés során nem is látja az eladó azt, hogy milyen bankkártyával fizet a felhasználó, de egy Curve kártyával való fizetés során sem tudja, hogy mögötte milyen kártya van. A másik oldala, ami miatt ez problémás, hogy a bankkal kötött szerződés értelmében a POS terminál használatakor nem lehetne ilyen megkötéseket tenni (ahogy értékhatárhoz sem volna köthető a bankkártyás fizetés).

A trafik tulajdonosa valószínűleg azért nem szeretné, hogy Revoluttal fizessenek a vásárlók, mert amennyiben az eladó utána nem igényli a pénzt 7 napon belül, a Revolut törli a tranzakciót és a pénzt visszakapja a vásárló. Persze ez így van az összes többi kereskedő esetén is, ahol általában megtudják oldani a pénz levételét és általánosságban ritka, hogy egy kereskedő ezért veszíti el a pénzt.

Nem regisztráltál még a Revolutra? Tedd meg most!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!