Több ezer felhasználó Simple fiókját törték fel

Simple alkalmazás

Feltörték a Simple rendszerét és több ezer felhasználói fiókhoz fértek hozzá illetéktelenek.

A Telex számolt be róla december 5-én késő este, hogy sokan jelezték nekik, hogy feltörték az OTP Simple fiókjukat. Az esetet az OTP is megerősítette, közleményük szerint nem a hozzájuk tartozó felületről tulajdonítottak el felhasználónév és jelszó kombinációkat digitális adattolvajok, akik ezt követően robotizált módszerrel több ezer felhasználó fiókját törték fel és változtatták meg a hozzá tartozó email címet.

„Az alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt. A Simple az érintett fiókokat haladéktalanul blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról hamarosan gondoskodunk”. – áll a bank késő esti közleményében.

Több ezer felhasználó Simple fiókját törték fel

Érdemes tehát az eset miatt a biztonság kedvéért mielőbb megváltoztatni a Simple alkalmazásban használt jelszót, illetve ha valaki ugyan ezt az jelszót használja más platformokon, akkor hasznos lehet ott is változtatni.

Az eset után a Simple weboldalán is megjelent egy tájékoztatás, amely szerint a weboldalon szünetel a bejelentkezési lehetőség. A Simple és a Simple Classic alkalmazásban működik a bejelentkezés, illetve egyéb kérdés esetén az ügyfeleket az ügyfélszolgálatra irányítják.

Azon felhasználók, akik fiókja érintett volt a támadásban, felfüggesztésre kerültek ideiglenesen biztonsági okokból. A fiók helyreállításával kapcsolatban 24 órán belül ígér jelzést a szolgáltató.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!