Új, eSIM szolgáltatást kínál a Revolut a brit ügyfeleknek

Új, eSIM szolgáltatást kínál a Revolut a brit ügyfeleknek

Bár még mindig sokan pénzváltó alkalmazásként gondolnak a Revolutra, valójában az alkalmazásban elérhető szolgáltatások régóta túlmutatnak ezen. Most az eSIM funkció bevezetésével kísérletezik a cég.

Egyelőre csak Nagy-Britanniában, a Revolut Ltd. helyi ügyfelein kezdi el tesztelni a szolgáltatást a cég. Hamarosan a brit ügyfelek olyan mobilszolgáltatást is kaphatnak Revoluttól, amelyek különböző adatcsomagokkal vannak ellátva, így a szigetországon kívül is online maradhat az ügyfél. Ehhez az alkalmazásban lesz lehetőség eSIM profilt szerezni és aktiválni, nem kell fizikai SIM kártya.

Mi az az eSIM?

Az eSIM a hagyományos SIM kártyák digitális utódja. Nem szükséges az apró műanyag lapot a telefonba helyezni a hálózati csatlakozáshoz. Helyette egy QR kód tartalmazza az eSIM adatait, amelyet leolvasva lehet hozzáadni a telefonhoz. Ezt egyre több telefon támogatja, az Apple, a Samsung és a HONOR csúcsmodelljei is többek között, valamint több okosóra is. Magyarországon is több szolgáltató kínál már eSIM-et hagyományos kártya helyett.

Új, eSIM szolgáltatást kínál a Revolut a brit ügyfeleknek

Mit tartalmaz a Revolut eSIM szolgáltatás?

Az egyelőre csak Nagy-Britanniában elérhető lehetőséget a 1GLOBAL szolgáltatóval kötött együttműködésnek köszönhetően nyújtja a Revolut.

Az ingyenes Standard csomagban lévő ügyfelek számára elérhető ugyan az eSIM szolgáltatás, viszont kizárólag a Revolut app használatára kínál adatcsomagot, azaz internetezni, böngészni nem lehet vele, arra viszont jó, hogy szükség esetén hozzáférjen a Revolut apphoz a felhasználó. Ez nagyon jó például a helyalapú biztonság funkció használatához külföldön.

A legmagasabb, Revolut Ultra csomagban lévő felhasználók havonta 3 GB adatforgalmaz biztosító keretet kapnak világszerte, roaming költségek nélkül. A Plus, Premium és Metal ügyfelek alacsonyabb adatkeretet kapnak.

A mobilszolgáltatás csak adathozzáférést kínál, telefonhívást és SMS szolgáltatást nem.

Mikor lehet elérhető a magyar ügyfeleknek?

Nincs információ arról, hogy az EU-s ügyfeleket kiszolgáló Revolut Bank UAB a közeljövőben átveheti-e ezt a szolgáltatást és például Magyarországon elérhetővé teheti-e. Egyelőre tehát nem érdemes még számolni vele.

Helyette viszont viszonylag olcsón lehet már így is online eSIM-et venni külföldi országokba a neten. Erre jó opció az Airalo, amely világszerte kínál helyi, regionális és globális eSIM-et, akár csak mobiladattal, de szükség esettel hívási és SMS lehetőséggel is. Ezek azonnal elérhetők és teljesen digitálisan kezelhetők.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!