Változik a Revolut ÁSZF, és a panaszkezelési lehetőségek is módosulnak

A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak

Újabb ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) változást jelentett be a Revolut, amely érinti a díjakat és költségeket, illetve a panaszkezelést is.  Egyes változások azonnal életbe lépnek, mások pedig 2023. december 8-án.

ADR-eket érintő változtatások

A Revolut mdosította az általános szerződési feltételek (ászfDíjszabás és Fizetési feltételek (Díjszabás) részét és az amerikai tőzsdén jegyzett részvényekre vonatkozó Előzetes költségeket és díjakat tartalmazó nyilatkozatot, hogy ezekben feltüntessék az amerikai letéti jegyek (American Depositary Receipt, ADR) kezeléséért felszámított díjat, amelyet a külső brókerik alkalmaznak.

Az ADR‑hez fűződő továbbítási díjat általában évente egyszer vonják le, értéke pedig – az adott jegytől függően – részvényenként többnyire 0,01–0,05 $. Ha többet szeretnél tudni az ADR‑ről és az alkalmazandó díjakról, olvasd el ezt a vonatkozó gyakori kérdést a Revolut súgójában.

Továbbá a Díjszabás kikötéseiben pontosították az egyes pénzeszközökkel folytatott kereskedésre vonatkozó szabályozási díjak információit. Ezeket a díjak oldallal foglalkozó gyakori kérdés részből másolta át a Revolut. Mivel a szabályozási díjfizetés kötelessége már most érvényes rád, e pontosítás azonnali hatállyal életbe lépett.

Panaszkezelési szabályzat változásai

Szintén frissült a Panaszkezelési szabályzat is, néhány helyen pontosítva a peren kívüli vitarendezési eljárásra vonatkozó adatokat, tájékoztatást kínálva a következő rendelkezésekről:

  • Mielőtt még kitöltenéd a fogyasztói vitarendezési kérelmet, és benyújtanád azt a peren kívüli vitarendezést lebonyolító hatóságnak (Litván Nemzeti Bank), először a Revolutnál kell panaszt tenned.
  • Csatolnod kell a Revolut utolsó válaszlevelét a fogyasztói vitarendezési kérelemhez.
  • Minden szükséges dokumentumot angol vagy litván nyelven kell benyújtanod a Litván Nemzeti Banknak.

A Revolut Bank UAB azt kéri, hogy olvasd el a Panaszkezelési szabályzat 6. szakaszát itt. Az e szabályzatot érintő módosítások azonnali hatállyal életbe lépnek.

A Litván Nemzeti Bank oldalán részletes útmutató található a vitarendezési kérelem benyújtására vonatkozóan.

A felhasználónak nincs teendője az ÁSZF változás kapcsán, azt nem kell külön bejelentenie. Ha valaki nem ért egyet az új feltételekkel, akkor annak hatályba lépése előtt le kell zárnia a Revolut számláját és fiókját.

Szeretnéd magabiztosabban használni a Revolutot? Ismerkedj meg minden részletével egy privát oktatás keretein belül! 

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!