2 millió bankkártya adatait tették elérhetővé hackerek

Ingyenes Mastercard biztosítás aktiválható a Metal kártyás vásárlások után

Rendkívül sok kártya adatot tettek elérhetővé hackerek. A BidenCash nevű platform gondolta úgy ünnepli meg az első születésnapját, hogy a dark weben 2 millió bankkártya adatait tette közzé, további érzékeny személyes adatokkal együtt.

A nagyméretű adatbázisban megtalálhatók kártyaszámok, lejárati dátumok biztonsági kódok (CVV) és ezek mellett nevek, email címek, lakcímek, telefonszámok is megtalálhatók az adatbázisban. 

A D3Lab nevű kiberbiztonsággal foglalkozó cég elemezte az adatbázist, annak 30%-a alapján arra jutottak, hogy viszonylag friss adatok vannak benne, így sajnos valóban felhasználhatók azok jó aránnyal csalásra.

2 millió bankkártya adatait tették elérhetővé hackerek

Az adatbázisban 2023-tól 2052-ig tartó érvényességi időkkel rendelkező kártyák vannak. Az elérhető adatok alapján az adatbázis közel fele az Egyesült Államokból ellopott kártya adatokat tartalmaz. Ezután Mexikó és Kína jön, közel 100 ezer felhasználó adataival. Az Egyesült Királyságból 86 ezer, Olaszországból 23 ezer kártya adatai kerültek ki.

Magyar adatokról nincs pontos információ, nem tudni mennyi hazai felhasználó adata szivároghatott ki esetleg. A Revolut kártya tulajdonosok érintettsége sem ismert egyelőre.

Ha a kártyád adatai valamilyen módon kiszivárog, kompromittálódik, a legbiztonságosabb megoldás azonnal megszüntetni és cserélni a kártyát.

Revolut fiók felvásárlási ajánlattal jönnek csalók

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!