A NAV megerősítette: inkasszózzák a Revolut számlákat

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Korábban írtam arról a Németországban dolgozó Revolut felhasználóról, akinek inkasszózta a számláját a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A cikket még 2023. július 23-án írtam, akkor a Revolut közösség csoport egyik beszámolója szerint. Most közel 2 hónappal később a NAV hivatalosan is megerősítette, hogy a Revolut bankszámlára elhelyezett vagyonról is van információja, illetve kértek is már inkasszót magyar állampolgár jelentős köztartozása miatt. A litván adóhatóság pedig eleget is tett a kérésnek és így a tartozás szinte teljes egészében meg is térült.

Revolut alkalmazás, készpénz, 20 000 forint

Revolut inkasszó: pörögnek a milliós bevételek

Az adóhatóság 2022-ben 87 joghatóságtól kapott információt, összesen 870 ezer, külföldön vezetett, de magyar adózóhoz tartozó számlával kapcsolatban. 

A NAV utalt rá, hogy eddig csaknem 300 esetben indított megkeresést a Revolut Bank UAB felé és kapott is számlainformációt, ennek segítségével immáron 63 millió forint költségvetési bevételt sikerült elérni.

Ahogyan korábban is írtam már, a Revolut (a Revolut Bank UAB) egy litván bank, EU-s szabályoknak kell megfelelnie. Emiatt sem lehet vagyont rejtegetni a bankszámlán, ha közben adótartozása van a személynek Magyarországon.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!