Árat emel Magyarországon a Revolut

Revolut kártya euró bankjegyekkel

Korábban egy összehasonlításban megmutattam, hogy a Revolut Magyarországon kínálja az egyik legolcsóbban a szolgáltatását több összevetésben is. Ez továbbra is fennáll, még úgy is, hogy novembertől lesz egy kis áremelés.

Ha az előfizetési csomagokat nézzük, általánosságban Magyarország kifejezetten kedvezően áll. Már ekkor látható volt viszont az, hogy az ingyenes, Standard csomagban elkerülhetetlen lesz a változás.

Emelés jön a magasabb váltások után

Bejelentette a Revolut, hogy 2023. november 1-től a Standard (ingyenes) csomaggal rendelkező ügyfeleknél a havi 350 ezer forintos méltányos használati limitig továbbra is marad a hétköznapi díjmentes váltás. E felett viszont az eddigi 0,5 százalékról 1%-ra emelkedik a méltányos használati díj.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Leegyszerűsítve: aki ingyenes csomagban van, a 350 ezer forintos limite felett hétköznapi 1%-ért tud majd váltani.

A 0,5%-os váltási díj 350 ezer forint felett megmarad a Plus csomagban, míg a korlátlan díjmentes hétköznapi váltást továbbra is a Premium, Metal és Ultra csomagok tartalmazzák.

Mikor éri meg Standardról magasabb csomagra váltan?

Ha csak a valutaváltást vesszük figyelembe, a többségnek továbbra is tökéletesen elég lesz az ingyenes csomag.

Az áremelést figyelembe véve, 500 ezer forint átváltása esetén a 350 ezer forint feletti részre a korábbi 750 forint helyett 1500 forintos átváltási díjat kell számolni a Standard csomagban.

Akkor érdemes átgondolni a csomagváltást kizárólag a váltási költségek miatt, ha valaki folyamatosan átlépi a váltási limitet és hónapról hónapra fizetne ezért díjakat. Az előfizetések ugyanis 12 hónapra szólnak. Ha egy évben egyszer megy az ember nyaralni, ekkor lépné át a váltási limitet, még mindig olcsóbb kifizetni egyszer ennek kis díját, mint a teljes éves előfizetést (akár 12 hónapra bontva is).

Revolut előfizetési díjak: Magyarország a legolcsóbbak között

Ha valaki egy éven keresztül, folyamatosan legalább 600 ezer forint értékben vált valutát, akkor érdemes lehet megfontolni a Premium csomagot. Ilyen összegű váltás esetén a Standard csomagban az ingyenes kereten felüli összegre 2500 forintot kellene fizetni. Viszont a Premium csomag havidíja is ennyi. Ebben az esetben 12 hónapig ugyan annyiba kerülne a magasabb csomag, mint a váltás, cserébe több szolgáltatás érhető el. Ha a váltás során a 12 hónapos előfizetési díjat egy évre előre fizeti ki a felhasználó (25000 forint), akkor még kedvezőbbre jön ki.

Minden csomag akkor éri meg, ha kihasználja ezt a felhasználó. Ezért érdemes átgondolni, hogy valóban szükség van-e magasabb díjcsomagra váltani. Ha valaki nem használja ki a csomagot, akkor csak rosszabbul járhat. Revolut tanácsadáson tudok segíteni, ha egyedül nem látja át valaki azt, hogy megéri-e neki egy magasabb csomag.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!