Revolut előfizetési díjak: Magyarország a legolcsóbbak között

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

A Revolut minden ügyfele számára kínál ingyenes számlavezetést a Standard csomaggal. Ezen kívül viszont már négy különböző előfizetési csomag választható ki (Plus, Premium, Metal, Ultra), amelyek szolgáltatások sorát nyújtják.

Megnéztem, hogy miképpen alakulnak az előfizetési árak a különböző országokban, meglepőnek mondható eredményeket is láthatunk. Magyarországon elérhető mind az öt Revolut csomag, viszont sok olyan ország van, ahol a Plus, az Ultra esetleg nem is érhető még el és csak a Premiumot és Metalt kínálja a Revolut az ingyenes Standard mellett. Jelenleg két országban (Brazília és Új-Zéland) nem kínál előfizetési szolgáltatást a Revolut, csak a Standard érhető el. Emellett Indiában és Mexikóban új szereplő a Revolut, jelenleg még csak várólistára lehet jelentkezni a szolgáltatásra, nem ismertek a helyi árak.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

A Revolut alkalmazás irányítóközpontja a Metal előfizetés jelzéssel.
Az Irányítóközpontban a jobb felső sarokban látható a Revolut előfizetés, amivel rendelkezik az ügyfél.

Nagy az árak szórása még Európában is

Minden országban annak saját devizájában határozza meg a Revolut az előfizetői díjakat. Bár azt hinnénk, hogy az eurozónán belül azonos árak érhetők el, ez viszont nem igaz. A cikkben az összes csomag árat forintban fogom megadni, ehhez a váltási árfolyamokról legalul írtam.

Revolut Plus csomag árak világszerte

Magyarországon a Plus csomag 1199,99 forintba kerül havonta. Ennek ára világszerte közel azonos, minimális eltérés van csak. Ez a csomag a legtöbb eurózónás országban átszámítva 1142 forint. A spanyolok fizetnek érte a legtöbbet, kb.1524 forintot.

Revolut Premium csomag árak világszerte

Hazánkban a Premium csomagért havonta 2500 forintot kell fizetni. Ezzel a legolcsóbb országok közé tartozunk. A legolcsóbb Ausztráliában a Premium csomag (2248 forint – 9,99 ausztrál dollár), ezt követi keleti szomszédunk, Románia (2309 forint – 29,99 román lej), illetve Japán (2352 forint – 980 japán jen).

Az eurózónás országokban a legtöbb helyen 3052 forintot (7,99 euró) fizetnek érte a felhasználók, viszont akadnak országok, ahol magasabb lett a díja (Ausztriában, Horvátországban 3434 forint – 8,99 euró). Világszinten a legdrágább Hollandiában és Lettországban 3816 forint (9,99 euró). Az USA-ban is magas az ára, 3492 forintra jön ki (9,99 amerikai dollár).

Revolut Metal csomag árak világszerte

A Metal csomag Magyarország 4200 forintba kerül. Ennél a csomagnál látni a legnagyobb szórást az árakban és ez a csomag a világon Magyarországon a legolcsóbb, bármennyire is meglepő.

Szingapúrban (4234 forint – 19,99 SGD), Romániában (4234 forint – 54,99 RON), és Lengyelországban (4274 forint- 49,99 PLN) fizetnek még hasonlóan keveset, mint Magyarországon. Európában a legtöbb országban 5344 forint (13,99 EUR), viszont sok EU-s országban már emelkedett a díj nem olyan régen. Világszerte a hollandok számára a legdrágább a Metal előfizetés 7254 forintért (18,99 EUR). De például Olaszországban is 6490 forint (16,99 EUR), míg Ausztriában, Máltán 6108 forint (15,99 EUR).

A magasabb Revolut előfizetés több készpénz felvételt is kínál ingyen.
A magasabb Revolut előfizetés több készpénz felvételt is kínál ingyen.

Revolut Ultra csomag árak világszerte

2023 nyarán debütált a luxus díjcsomag, a Revolut Ultra. Ez hazánkban 19500 forintba kerül. Érdekes módon a legdrágább pont a Revolut anyaországában, az Egyesült Királyságban, hiszen itt 20171 forint (54 GBP). Az EU-s országokban 17190 (45 EUR) és 19100 forint (50 EUR) közötti áron érhető el az Ultra csomag, de itt hozzá kell tenni, hogy több országban is még akciós a díjcsomag a bevezetése óta (Magyarországon 16550 forintért lehetett augusztus közepéig előfizetni érte, de már kivezetésre került ez az ajánlat).

Jelenleg a román felhasználók fizetnek érte a legkevesebbet (16940 forint – 220 RON). Viszont itt is még most kedvezményes a díj. 

Az Ultra csomag az EU-s ügyfelek nagy részének elérhető, ezen kívül viszont még szolid az elérhetősége, az USA-ban, Japánban sem érhető el.

Fontos a jó előfizetés választás

Jól látható tehát, hogy a legolcsóbb csomagnál (Plus) kicsi a szórás a nemzetközi árakat tekintve. Viszont a Premiumtól még elindul a nagyobb szórás. Itt Magyarország előkelő helyen ár az árakat tekintve, illetve nálunk a legolcsóbb a Metal előfizetés havidíja is. A luxus Ultra díjcsomag általánosságban mindenhol drága, de nálunk kicsivel drágább jelenleg mint általánosságban.

Érdemes átgondolni, hogy melyik előfizetés lesz a megfelelő.
Érdemes átgondolni, hogy melyik előfizetés lesz a megfelelő.

Fontos tudni, hogy a csomagok esetében a havi előfizetési díjak is valójában 12 hónapos előfizetést takarnak, az idő előtti lemondás kötbért von maga után. Érdemes lehet az egyben történő éves fizetést választani, hiszen ilyen esetben két havi előfizetési díjjal kevesebbe kerül a csomag 12 hónapra vetítve.

Így választanak a magyarok Revolut előfizetési csomagot

Érdekesség, hogy a különböző országokban a limitek is változhatnak a helyi viszonyok miatt. Az árfolyam ezt is befolyásolhatja. Például az eurózónás országokban 200 EUR a Standard és a Plus csomagban a felvételi limit mértéke, ez pedig Magyarországon 75 000 forint. Az EUR-HUF árfolyam függvénye, hogy mikor járhat jobban és mikor rosszabbul a magyar felhasználó, azaz mikor vehet fel többet, vagy kevesebbet, mint ez eurós ügyfél.

És meg kell említeni a csomagok tartalmát, amely szintén eltérő lehet. Több EU-s országban bár drágábbak lehetnek a csomagok, de akár már az Ultrában is biztosítanak cserébe külső felekhez kötődő előfizetéseket, mint az Ultra csomagban (Magyarországon nem biztosít még ilyet a Revolut). Emellett érdekesség, hogy a Standard csomagban a pénzváltás limit feletti díja is egyre több országban drágább, de Magyarországon még maradt a korábbi szinten.

Hogy melyik csomag éri meg legjobban? Az, amelyet a felhasználó leginkább kihasznál! Hiszen a legolcsóbb csomag is a legdrágább lehet, ha azokat az előnyöket nem is használja ki a tag, amelyeket a csomag biztosít. Gyakran találkozok olyan esettel a Revolut tanácsadások során, hogy az ügyfél rendelkezik valamilyen előfizetési csomaggal, viszont nem tudja, hogy pontosan miért is választotta azt. Amikor a használati szokásai alapján számolunk, gyorsan rájövünk, hogy számára felesleges az adott csomag és egy visszaváltással akár több tízezer forintot is megspórol. Ezért érdemes előfizetés előtt átgondolni azt, hogy melyik lehet a legjobb opció.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

A cikkben szereplő magyar forintos áraknál a 2023. augusztus 22-én 09:30-kor elérhető középárfolyamot vettem figyelembe. Ezek a következők voltak: EUR: 382 forint, SGD: 258 ft, RON: 77 ft, PLN: 85,5 ft, NOK: 33 ft, JPY: 2,4 ft, USD: 349,5 ft, DKK: 51,2 ft, CZK: 15,9 ft, BGN: 195,2 ft, AUD: 225 ft, GBP: 448,25 ft.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!