Az Erste Banknál bejöttek a fintech cégek ellen bevezetett szolgáltatások

Az Erste Bank 2023. júliusában kezdett el olyan pénzváltási szolgáltatásokat kínálni ügyfeleiknek, melyek a fintech megoldásokhoz hasonlók. Az első fél év tapasztalatai alapján bejött az új irányzat.

Fél év alatt megduplázódott a devizaváltó ügyfelek száma az Ersténél, az átváltott összeg is másfélszeresére nőtt. Illetve a bank azt is megfigyelte, hogy az ügyfeleik kevesebb alkalommal, kisebb összegeket utalnak fintech számlákra.

„A külföldi telephelyű fintech cégek jelentős adóelőnye ellenére – egyebek mellett nem fizetnek se tranzakciós illetéket, se bankadót – az Erste nyerni tudott az ügyfeleknél az elmúlt időszakban. Látszik, hogy érdemes a szolgáltatások minőségére nagyobb hangsúlyt fektetni. Az ügyfelek értékelik, amellett, hogy nálunk is egyszerűen és kedvező áron válthatnak devizát, az Ersténél van hova menni, van kit felhívni, ha probléma adódik. Nagy előny az is, hogy kollégáink magyarul beszélnek az ügyfelekkel, és azonnal reagálnak a megkeresésekre”  – nyilatkozta Harmati László, az Erste lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese. 

Az Erste Bank statisztikái azt mutatják, hogy a 41-50 év közötti ügyfelek váltanak a legszívesebben a bank szolgáltatásain keresztül (kb. az ügyfelek harmada). Azonban ennél idősebb ügyfeleknél is népszerű a devizaváltás.

A tavaly bevezetett szolgáltatással az Erste Bank ügyfelei havi 500 ezer forintig (Erste World és Private Banking ügyfelek egymillió forintig) válthatnak banki díj- és jutalékmentesen, kezelési költség nélkül forintról euróba, amerikai dollárba, brit fontba, svájci frankba, vagy kanadai dollárba.

Díjat számolnak az Erste Bank ATM-ek fintech kártyával

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!