Díjat számolnak az Erste Bank ATM-ek fintech kártyával

Az Erste Bank hirdetményben tette közzé, hogy az ATM-jei esetében komoly díjat számol fel a külföldi bankkártyákra és korlátozza a felvehető összeg mértékét is.

Eszközhasználati díj

A 2023. április 30-tól hatályos szabályozás alapján az Erste Bank Hungary Zrt. bankautomatái azon bankkártyákra, amelyeket nem Magyarországon bocsátottak ki, eszközhasználati díjat, 1200 forintot számolnak fel minden sikeres készpénzfelvételi tranzakcióért. Ez érinti a Revolut kártyáit és gyakorlatilag szinte az összes fintech által adott kártyákat, ide értve a Curve, a Wise bankkártyáit is. 

Az Erste ATM-ek az eszközhasználati díjról az automata képernyőjén tájékoztatja az ügyfeleket, el nem fogadás esetén megszakítja a tranzakciót. A díjat csak a sikeres tranzakciók után számítja fel a bank.

Eurót vennél fel díjmentesen ATM-ből Magyarországon? Kattints ide!

Készpénzfelvételi limit az idegen kártyákra

Az Erste Bank ATM-jei a nem Erste Bank által kibocsátott kártyák esetében (ide értve a magyarországi és a külföldi kártyákat is) napi 150 000 forintban maximalizálja a naponta felvehető készpénz összegét. A napi limit a napon belüli sikeres tranzakciók összértéke.

Dinamikus Pénznem Átváltás

A hirdetményben olvasni a Dinamikus Pénznem Átváltásról (Dynamic Currency Conversion, DCC) is, amely alapján a külföldi kártyák esetén, ha az ügyfél azt választja, akkor az Erste Bank Hungary Zrt. fogja átváltani a pénzt a külföldi devizeneméről a forintra, így már a tranzakció során megismerhető az átváltási árfolyam. 

Revolut alkalmazás, készpénz, 20 000 forint

A DCC szolgáltatás USD, EUR, CHF, AUD, CAD, DKK, GBP, JPY, NOK, PLN, RON, SEK pénznemekben érhető el. A Dinamikus Pénznem Átváltás során a tranzakció időpontjában az Erste Bank által jegyzett és közzétett vételi árfolyam kerül alkalmazásra, plusz 7% jutalék. Revolut kártyával érdemes kihagyni a Dinamikus Pénznem Átváltást.

Összegezve tehát, az Erste Bank ATM-jeiből 2023. április 30-tól már csak napi 150 ezer forint vehető fel Revolut kártyával és erre még 1200 forint díjat is felszámol tranzakciónként az üzemeltető.

Az információ megtalálhat az Erste Bank hirdetményei között, ide kattintva.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!