Beutazási adót vezettek be Thaiföldön

A Rajjaprabha gát  Thaiföldön, a Khao Sok nemzeti parkban.

Thaiföldön külön adót kell fizetnie a turistáknak az országba lépésért az ország vezetésének friss döntését követően.

Phiphat Ratchakitprakarn, a turizmusért és sportért felelős miniszter elmondta, hogy 2023. júniustól a szárazföldön és vízi közlekedéssel érkező látogatóknak 150 thai baht (kb. 1600 forint) díjat kell megfizetniük, a légi úton érkezők számára pedig 300 baht (kb. 3100 forint) lesz a díj.

A szárazföldi és vízi közlekedéssel Thaiföldre érkezők számára azért alacsonyabb a díj, mert úgy számolnak, hogy aki így érkezik, az rövidebb ideig marad az országban. Fontos, hogy aki egy napra érkezik az országba (és nem marad éjszakára), annak nem kell megfizetnie ezt a díjat.

A thai kormány a nyártól elérhető díjtól már 2023-ban 3,9 milliárd baht (kb. 40 milliárd forint) bevételt vár, amelyet az országban tartózkodó turisták egészség- és balesetbiztosítására szeretnének fordítani, illetve a helyi turista attrakciókat fejlesztenék belőle.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán

2017 és 2019 között (tehát a COVID-ot megelőző időszakban) a turisták kórházi költségei 300-400 millió thai bahtba került a helyi kormánynak. Az országba lépési díjjal szeretnék a turisták egészségügyi ellátását növelni.

2023-ban nagyjából 30 millió külföldi turistát fogadhat Thaiföld, ami közel háromszor annyi, mint a tavalyi év, amikor 11,2 millióan látogattak az országba. A pandémia előtt rekordszámú turista kereste fel Thaiföldet, akkor 40 millió ember utazott be az országba.

Még 2022-ben, amikor már tárgyalták a beutazással kapcsolatos díjat a kormányban, azt közölték, hogy a légi úton érkező látogatók által fizetett díjat beépíthetik a repülőjegyek áraiba illeték formájában. A szárazföldi beutazással történő beszedési módját ekkor még nem határozták meg és egyelőre nem közölte a thai kormány.

A thai baht deviza elérhető a Revolut alkalmazásban, így lehetőség van az országban helyi devizában fizetni és ezzel csökkenteni az átváltási díjakat.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Hír forrása: Bangkokpost.com Fő kép forrása: Freepik, tawatchai07

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!