Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán

A nyaralások, hosszú hétvégék, vagy egy-egy rövidebb utazás előtt felmerülhet a szállás foglalásának lehetősége. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan fizethetsz Booking.com szállást Revolut bankkártyával.

A Booking.com az egyik legnagyobb szállás közvetítő oldal. Nem feltétlenül a legolcsóbb, de nem csak hogy az egyik legnépszerűbb, gyakran valóban elég jó ajánlatokat lehet rajta kifogni.

Sokan nem tudják, hogy már azzal pénzt lehet spórolni, ha nem hazai forintos bankkártyával, hanem Revolut kártyával fizetnek rajta. 

Bár az ajánlatokat főleg forintban jeleníti meg Magyarországon a Booking.com, azonban a fizetés végeredményében nem forintba lesz, ha közvetlenül a szolgáltatónál történik a kifizetés. A szállás helyétől függően fizethetünk akár dollárban, vagy euróban is, ezt a foglalás során látjuk majd az árösszegzőben.

Ha magyar, forintos kártyát adnánk meg, akkor a bank árfolyamán történne a váltás, ennél viszont a Revolut sokkal kedvezőbb árfolyamon fogja váltani az eurót, így már rögtön, akár érezhetőbb mértékben is lehet spórolni.

A Booking.com foglalás során tehát nem forintban fogunk fizetni. Emiatt célszerű lehet előtte váltani a Revoluton a megfelelő valutára – de ha ezt nem tesszük meg, akkor sincs gond, a Revolut maga is tud váltani a fizetés során. Két dolgot érdemes szemmel tartani ilyenkor. Ha hétvégén kell váltani, akkor 1%-os díjat számol fel rá a Revolut. A Standard és a Plus csomagban a limit időszakban 350 ezer forint értékig díjmentes a váltás, utána 0,5%-ot felszámol érte. Ide kattintva olvashatsz a Booking.com fizetési információiról.

Hogyan foglaljak Booking.com?

A foglalás menetét semmilyen érdemi módon nem érinti közvetlenül a Revoluttal történő fizetés. Csak megadod, hogy hova mennél, mikor és hány fővel, kiválasztod a számodra megfelelő ajánlatot, majd a foglalás során megadod a kért adatokat.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán
Jellemzően forintban látjuk a Booking.com-on a szállások árait.

A foglalás folyamatában megjelenik majd az Árösszegző tábla, amely tartalmazza az árat forintban, az ÁFA-t, az idegenforgalmi adót és az esetleges további díjakat. Láthatod összegezve a teljes foglalási díjat forintban, alatta pedig a szállás pénznemében. Ez Európában jellemzően euró, míg ha mondjuk az Egyesült Államokba megy valaki, akkor dollár. Fontos, hogy a Booking.com nem forintban fog terhelni a kártyán, hanem abban a pénznemben, amit is megjelenít szállás pénzneme alatt.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán
Bal oldalt egy európai szállás ára euróban, míg jobb oldalt egy amerikai, dollárban.

A fizetésnél többféle fizetési forma is felmerülhet. Az egyik a foglaláskor történő azonnali fizetés – ez a legegyszerűbb. Elérhető lehet egy bizonyos dátumig történő fizetés, ez esetben is meg kell adni a bankkártya adatait, viszont a terhelés a feltüntetett későbbi dátumon történik meg. Egyes szállásadók esetén előfordulhat, hogy nem támogatják a Bookingon keresztüli fizetést, helyette helyben kell fizetni – ez a külföldi célállomások között nem olyan gyakori, de a kisebb hazai helyeken már gyakrabban látható.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán
A Revolut szempontjából mindegy, hogy azonnal fizetsz, vagy csak később.

A fizetéshez én a Revolut virtuális kártyát ajánlom, nem a fizikait. Szimplán azért, mert ha elhagynánk, vagy ellopnánk a fizikai kártyát, akkor annak letiltása érinthetné a Booking.com foglalás kifizetését is. A virtuális kártyát viszont nem fogjuk elhagyni. Természetesen, ha valamilyen oknál fogva le kell tiltani a virtuális kártyát, akkor ugyan úgy eszközölni kell a Booking.com-on a cserét.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán
Több kártyát is képes kezelni a Booking.com, én szinte mindig a Revolutot használom a foglalásaimhoz.

A kártya hozzáadásakor, ha nem azonnali fizetést választunk ki, akkor lesz egy kártya hitelesítő tranzakció is, emiatt én nem javaslom az egyszer használatos virtuális kártyát a foglaláshoz, hiszen ezzel nem menne megfelelően. Használjuk csak a normál, többször használható virtuális kártyát.

A fizetés során a Revolut alkalmazásban fel fog ugrani a 3DS hitelesítés igénye, be kell lépned az alkalmazásba és jóváhagyni a tranzakciót – ennek hiányában a fizetés és a foglalás sikertelen lesz.

Lemondás

Ha a jövőben esetleg le kell mondani a foglalást, a szállásadó mondja vissza azt, vagy egyéb indokolt okból kérnél visszatérítést (refund) a Bookingtól, a pénz vissza fog érkezni a Revolut fiókodra. Akkor sincs probléma, ha idő közben lejárna a kártya érvényessége, ezen esetben is megérkezik a visszatérítés.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!