Elnyelheti az ATM a Revolut Metal fém kártyáját

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

A Metal csomag egyik előnye, hogy rendelhető hozzá egy exkluzív, fém bankkártya. Azonban ez nem csak előnyöket, hanem hátrányokat is hordoz.

Egy tömör, edzett acélból készült kártyáról van szó, amely 18 grammot nyom, jóval nehezebb tehát, mint a hagyományos plasztik kártya.

Kevesen tudják és a Revolut sem kommunikálja külön, de egyes ATM-ek esetén probléma lehet, ha ezt a fém kártyát használjuk. Vannak olyan, régebbi automaták, amelyek kártya behúzó szerkezete nem boldogul jól a hagyományos plasztiknál nehezebb Metal kártyával. Ezeknél előfordulhat, hogy megakad a szerkezetben a kártya, magyarul a gép elnyeli azt és nem tudja visszaadni.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Ez nyilván kellemetlen abból a szempontból, hogy a lényegi cél nem valósul meg, nem tudsz emiatt készpénzt felvenni. Emellett nem kapod vissza a bankkártyádat és még más sem tudja használni az ATM-et amíg nem javítják. Ez tehát semmiképpen sem egy jó szituáció.

Ha az ATM nem adja vissza a kártyát, akkor azt annak üzemeltetője, vagy annak partnere fogja kivenni. A Revolut közösség csoportban többen osztották már meg a tapasztalataikat a folyamatról és a vele kapcsolatos problémákról.

Magyarországi eseteknél be lehet jelenteni az ATM-en szereplő ügyfélszolgálati telefonszámon, hogy az automata nem adta vissza a kártyát. Viszont ez nem jelenti azt, hogy visszakapja annak tulajdonosa. A tapasztalatok alapján, ha az ürítés során ott van a kártya tulajdonosa és azonosítja magát, akkor visszaadják neki a kártyát. Ehhez viszont sok esetben nem tudni előre, hogy mikor fogják ténylegesen kinyitni az ATM-et, illetve nem biztos, hogy kivitelezhető, hogy akkor ott is legyen a kártya tulajdonosa. Ilyen esetben begyűjtik a kártyát és azt később megsemmisítik. 

Nem csak Magyarországon fordulhat elő az ilyen gond, külföldi ATM-ek esetén is van tapasztalat a fém kártya elnyelésével kapcsolatosan. Szerencsére akár külföldön is működhet az NFC-alapú érintésmentes készpénzfelvétel.

Szerencsére nincs minden ATM-mel probléma, sok tudja kezelni a Metal kártyát. Viszont előre nem látható az, hogy az adott automatával lesz-e gond. Ezért azt javaslom, hogy készpénz felvételre vagy plasztik kártyát használjon mindenki (Metal csomagban a fém kártya mellett lehet természetesen plasztik kártya is aktív), vagy ha lehetőség van rá, akkor az érintésmentes azonosítást (ha támogatja azt az ATM). Ezzel elkerülhető sok kellemetlenség.

Tudtad, hogy külföldi út előtt már Magyarországon is vehetsz fel akár költségek nélkül is eurót? Ennek menetéről ebben a cikkben írtam.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!