Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Bár Magyarországon a forint a hivatalos fizetőeszköz, lehetőség van egyes ATM-ekből eurót is felvenni készpénzben, akár külön díj nélkül. 

Milyen feltételek mellett vehetek fel eurót a Revoluttal?

Minden csomaghoz van egy meghatározott keret, amely mértékéig díjmentesen lehet készpénzt felvenni ATM-ből.

ATM limitek a Revoluton

  • Standard csomag: 75 000 forint , vagy 5x-i felvétel (amelyik előbb bekövetkezik) 
  • Plus csomag: 75 000 forint
  • Premium csomag: 150 000 forint
  • Metal csomag: 300 000 forint
  • Ultra csomag: jelenleg még nem ismert a limit (2023. tavaszától érhetők el a részletek)

Ezen limit összegig nem számol fel díjat a Revolut az ATM-ből való készpénz felvétel során. Ahogyan ezt átlépjük, a felette lévő összegre 2%-os díjat számol fel.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Magyarországi eurós ATM-ek

Számos olyan ATM található Magyarországon, amely tud eurót kiadni. Különböző szolgáltatók kínálnak elsősorban turista célpontok közelében eurós ATM-eket az utcákon, bevásárlóközpontokban. Ezekről azt érdemes tudni, hogy minden esetben számol fel az üzemeltető díjat a felvételért (ezt a díjat a felvétel során, még a megerősítés előtt kijelzi a rendszer, hogy mennyibe kerül).

A hazai bankok közül az OTP üzemeltet eurós ATM-eket. Érdemes arra figyelni, hogy nem minden ATM ad ki eurót. Amelyik forintos, az biztosan nem. Csak egyes, dedikált ATM-ek azok, amelyek kifejezetten euró felvételre szolgálnak.

Ezek előnye, hogy az OTP nem számol fel érte külön tranzakciós díjat (2023. februári álláspont szerint). Így a limit erejéig gyakorlatilag sem a Revolut, sem az OTP ATM nem számít fel díjat a készpénz felvételért, így teljesen díjmentesen vehetünk ki eurót.

Jó tudni, hogy egy tranzakción belül maximum 400 eurót ad ki az OTP ATM-je a Revolut kártyát használva. Ez azt jelenti, hogy ha ennél többet szeretnénk felvenni, akkor többször kell pénzt kivenni egymás után.

Az ATM-ben elérhető címletek változatosak lehetnek, 10-20-50 eurós címletek, amelyek jellemzően kijönnek. Előfordulhat az is, hogy nincs elegendő készpénz, vagy megfelelő címlet betöltve az automatába, ezért egyes összegeket nem tud teljesíteni. Példaként, lehet, hogy 190 eurót nem tud kiadni, mert nincs 20-as, vagy 10-es címlet elég az ATM-ben, de 150-et, vagy 200-at kiad, mert 50-es bankjegyek rendelkezésre állnak.

ATM Euró felvételi költségek Spanyolországban, 2023-ban

Hol találhatsz ingyenes OTP eurós ATM-eket?

Az OTP Bank fiók- és ATM-keresője segíthet. Itt ki tudjuk választani, hogy hol keresnénk (megadható például utcanév, város, vagy irányítószám), illetve ki kell választani, hogy ATM-et keresünk. Szükség van továbbra arra is, hogy rányomjunk a Részletes keresés gombra is, amelynél ki kell választani az ATM Pénznemnél az eurót. 

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon
A részletes ATM keresőben kiválasztható az eurós ATM-ek listázása.

Ha így keresünk, akkor megjelennek azon ATM-ek, amelyek eurót adnak ki.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon
Térképen is látható az ATM elhelyezkedése a vele kapcsolatos legfontosabb információk.

Hasznos információ továbbá, hogy azt is láthatjuk, hogy az adott ATM mikor érhető el (nyitvatartási időben, vagy 0-24), milyen címletek érhetők el benne, valamint az is, hogy kezeli-e az érintésmentes készpénz felvételt, vagy mindenképpen kell fizikai kártya, ami bedugható.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon
Lista nézetben egyben látható minden részlet a közelben lévő ATM-ekkel kapcsolatban.

Metal kártyával csak óvatosan!

Ha valaki Metal előfizető, vagy korábbi előfizetéséből van Metal fém kártyája, annak érdemes figyelni a készpénz felvételkor! A fém kártya tömege nagyobb, mint a plasztiké és egyes régebbi ATM-ek esetén ez problémát okoz, amely részeként a gép elnyelheti a kártyát. Ezért javaslom, hogy ATM-eknél ha elérhető, akkor az érintéses tranzakciót használjátok Metal kártyával, vagy ha ez nem érhető el, akkor a Revolut plasztik kártyáját.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!