Így fizethetsz Revolut kártyával Aliexpress vásárlás során

Így fizethetsz Revolut kártyával Aliexpress vásárlás során

Az elmúlt 10 évben rendkívüli mértékben épült ki a kínai kiskereskedelmi hálózat, amely a világ minden tájára küld csomagokat. Az egyik legnagyobb szolgáltató ezen a téren az Alibaba által üzemeltetett Aliexpress.

Így fizethetsz Revoluttal az Aliexpress vásárlás során.

Természetesen az Aliexpress felületén is lehetőség van bankkártyával fizetni és elfogadja a Revolut kártyát hozzá.

A beállításoktól függően előfordulhat, hogy az árat forintban írja az Aliexpress, vagy más pénznemben. Ettől függetlenül végül dollárban fogja felszámítani azt a fizetés során. Ezért célszerű ezzel számolni. Ha van elegendő dollár a Revoluton a vásárláskor, akkor abból fogja levonni. Ha nem, akkor más pénznemből, például forintból vált valós időben.

Így fizethetsz Revolut kártyával Aliexpress vásárlás során
Az Aliexpress oldalán forintban is megjelenhet az ár, bár ténylegesen dollárban fogunk fizetni.

Két dolgot érdemes szemmel tartani ilyenkor. Ha hétvégén kell váltani, akkor 1%-os díjat számol fel rá a Revolut. A Standard és a Plus csomagban a limit időszakban 350 ezer forint értékig díjmentes a váltás, utána 0,5%-ot felszámol érte. 

Az Aliexpress pénztár felületén tudjuk hozzáadni a bankkártyát a fizetéshez. Itt a klasszikus adatokat kell megadni, a kártya számát, a rajta szereplő nevet, a lejárati időt és a CVV számot.

Így fizethetsz Revolut kártyával Aliexpress vásárlás során
A fizetés során megadható a Revolut kártya

Hasznos lehet itt a virtuális kártya adatait megadni, nem a fizikait. Bár beállítható akár az egyszer használatos virtuális kártya is a fizetéshez (ennek adatait csak egy vásárlásra lehet használni). Az Aliexpress jellegét tekintve én a megbízható kereskedők listájára tenném, ahova bártan megadnám a normál virtuális kártya adatait. Az egyszer használatost pedig inkább a kevésbé ismert helyeken használnám. Természetesen ettől még nyugodtan lehet úgy dönteni, hogy nem adod meg csak az egyszer használatos kártyát.

Így fizethetsz Revolut kártyával Aliexpress vásárlás során
A rendelés leadását követően szükség lehet a 3DS hitelesítésre a Revolut alkalmazásban a fizetéshez

A fizetés során a Revolut alkalmazásban fel fog ugrani a 3DS hitelesítés igénye, be kell lépned az alkalmazásba és jóváhagyni a tranzakciót – ennek hiányában a fizetés és a megrendelés sikertelen lesz.

A visszatérítés is megérkezik

Ha a jövőben esetleg nem érkezne meg a termék, az hibás lenne, vagy egyéb indokolt okból kérnél visszatérítést (refund) az Aliexpressen, a pénz vissza fog érkezni a Revolut fiókodra. Akkor sincs probléma, ha idő közben lejárna a kártya érvényessége, vagy az egyszer használatos kártyát adtad meg, ezen esetben is megérkezik a visszatérítés.

 

Szeretnéd tudatosabban használni a Revolutodat? Nem értesz benne valamit? Esetleg problémába akadtál? Kérj privát Revolut tanácsadást és segítek!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!