Így megy a jövedelem igazolás folyamata a Revoluton

Készpénz befizetés a Revolutra?

Sokan tartanak az újnevezett jövedelem igazolástól, amikor a pénz forrását ellenőrzi a Revolut. Most egy általános esetet mutatok be.

Forrásigazolást kérhet a Revolut a pénzedről

Számos verzió kering a neten arról, hogy hogyan megy a folyamat és mivel jár. A Revolut közösségben is fel-felbukkan egy-egy eset alkalmanként. A legtöbbször csak annyit olvasni róla, hogy kérték a felhasználótól, lezajlott és kész. Viszont az olvasókban sokszor inkább a negatív esetek ragadnak meg és emiatt azt feltételezik, hogy ez egy inkvizíciós jellegű művelet volna. Pedig nem az.

A csoportban akkor vert igazán nagyobb visszhangot ez az ellenőrzés, amikor egy hölgy beszámolt, illetve segítséget próbált kérni az esetével kapcsolatban. Mint leírta, ő “Németországban dolgozik”, készpénzben van a vagyona, amelyet édesapja utalt át neki a Revolut számlájára és ekkor kért igazolást a pénz forrására a bank. Állítása szerint ez egy évek során lassan gyűjtögetett készpénzből származik, azonban nincs olyan papírja, amivel jövedelmet tudna igazolni. Bár nem nevezte meg a tényt, de szépen körbeírta azt, hogy feketén dolgozik és a jövedelme nem legális. A Revolut algoritmusa pedig ez esetben valószínűleg jól dolgozott és kérte az ellenőrzést, hiszen pont az ilyen, nem legális pénzmozgásokat kell kiszűrnie a rendszernek.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Ezt nem a Revolut találta ki, EU-s törvények szabályozzák a bankokat, hogy meg kell akadályozniuk a pénzmosást és a terrorizmus finanszírozást, a hazai bankoknál is van hasonló AML (Anti-Money Laundering) protokoll.

Így zajlik egy átlagos jövedelem igazolás a Revoluton

Egyik ügyfelem, aki pár héttel korábban vett részt a Revolut tanácsadáson, jelezte számomra, hogy kéri a bank igazolja a pénze eredetét. Ő az életviteléből adódóan sokat utazik, főleg az Egyesült Államokba, ráadásul gyakran ő szervezi ismerőseinek is az utat akik vele utaznak. Emiatt harmadik féltől is érkezik hozzá pénz.

A Revolut az elmúlt 12 hónapra vonatkozóan közel 30 millió forint jövedelem igazolását kérte tőle. Erre 10 millió forintig jelölte meg, hogy ismerőseitől származott a pénz New York útcélú utazás miatt. Ehhez fel is töltötte azt a dokumentumot, amit az ismerőseivel töltetett ki, amikor átvette tőlük a pénzt ehhez – ez hasznos, hiszen igazolni tudta a magánszemélyektől származó nagyobb összeget.

Revolut jövedelem igazolása

Egyéni vállalkozóként dolgozik, a további 20 millió forint igazolására pedig egyrészt kérték a Revolut Pro alszámlához tartozó vállalkozásának előző évi lezárt kivonatát, valamint a tavalyi évben volt egy ingatlan adás-vétel, amelyből szintén tudott jövedelmet igazolni. Ez az adás-vétel nem saját nevén, hanem házastársa nevén zajlott, de a közeli hozzátartozói kapcsolat miatt ez nem okozott gondot. Kérés nélkül is feltöltötte a házassági anyakönyvi kivonatot is, hogy ezzel igazolja bevételeit.

Ügyfelem elmondta azt is, hogy az ő esetében nagyjából 1 hét volt az ellenőrzés, azonban nem a Revolut miatt elsődlegesen. Kezdésnek simán, telefonnal lefotózva küldte a dokumentumokat és ezt nem fogadták el. Amikor az eredeti PDF-et, vagy a papír jó minőségű szkenelt verzióját töltötte fel, teljesen rendben volt és az ellenőrzés egy napon belül le is zajlott.

A folyamat végén a Revolut support megköszönte a segítségét és jó használatot kívánt a szolgáltatáshoz.

Ameddig tehát valaki legális bevételekkel rendelkezik, nem kell különösebben aggódnia. Fontos hozzátenni azt is, hogy ez nem egy olyan ellenőrzés, amivel rendszeresen “zaklatja” a felhasználókat a bank. A cikk írásának pillanatában már több mint 80 ezer tag van a Revolut közösség csoportban, mégis alig-alig látni ilyen jellegű posztot, vagy kommentet, amely erősíti azt, hogy a jövedelem ellenőrzés csak rendkívül kis számban merül fel az ügyfeleknél.

Szeretnéd magabiztosabban használni a Revolutot? Ismerkedj meg minden részletével egy privát oktatás keretein belül! 

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!