Így működik a Revolut kártyás pénzküldés funkciója

Így működik a Revolut kártyás pénzküldés funkciója

A Revolut is bevezette a Card2Card transfer funkciót, aminek köszönhetően a támogatott Visa és Mastercard kártyák segítségével gyorsabban és könnyebben lehet utalni.

Készpénz befizetés a Revolutra?

Bár a köznyelvben él, hogy “kártyára utal”, vagy “kártyára rak” valaki pénzt, a valóságban a kártya mögött lévő bankszámlára történik mindig az utalás. A Kártyás címzett pénzküldésével is valójában a kártyához tartózó számlára lehet gyorsan pénzt küldeni.

A Revolut app Átutalás részében (főoldalról alul, a két egymásnak ellentétes irányú nyíl ikonnal nyitható meg), ha jobb felül kiválasztjuk az Új opciót, a felugró menüben megjelenik a Kártyás címzett (Átutalás bármelyik kártyaszámlára). Magyarország mellett további 21 ország támogatott kártyái számára érhető el a funkció.

A funkcióhoz használható saját kártya, de lehet más kártyája is a megadott. Amire szükség lesz, a kártyán szereplő kártyaszám (a lejárati idő és a biztonsági CVC kód nem kell!). A kártyaszám a bepötyögésen kívül elérhető úgy is, ha bekapcsolt NFC mellett a telefon hátlapjához érintjük a bankkártyát, vagy kiválasztjuk a kamera ikont és fotózással ismeri fel a számsort az app. Az így megadott bankkártya adatokat nem menti el a Revolut, azt csak a pénzküldésre használja a rendszer.

Miután megvan a bankkártya szám, megadható az összeg amit küldeni szeretnénk. Ez esetben célszerű olyan pénznemet kiválasztani, ami a fogadó bankszámlájának pénzneme. 

A küldés előtt kapunk egy áttekintés. Itt van egy felhívás is, hogy biztosan jó adatok lettek-e megadva és biztosan el is akadja küldeni az érintettnek. Szerepel továbbá a címzett, az elküldendő összeg, az utalás díja (esetemben 2x 1000 forint esetén ingyenes volt), illetve a becsült érkezési idő.

A küldést követően tényleg gyorsan érkezett meg az összeg. A K&H bankhoz küldött pénz nagyjából 2 percen belül volt a számlán. A Raiffeisen esetén kicsit lassabb, kb. 10 perc volt ez az időtartam.  Előbbinél Kártyás pénzküldés, utóbbinál Kártyás fizetés címszóval futott a tranzakció.

Ismerd meg a Revolut használatát privát oktatás keretein belül

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!