Itt vannak az első Revolut készpénz tapasztalatok

Készpénz befizetés a Revolutra?

Előzőleg írtam arról, hogy a Revolut megkezdte a készpénz befizetés támogatását a számlájára, amelyet nagyon sok ember várt.

A funkció még teszt jelleggel, csak kevés felhasználó számára érhető el. A Revolut közösség közel 70 ezer tagja között is több olyan személy van, aki számára már elérhető ez a funkció és ki tudta próbálni, többen számoltak be róla, hogyan működik ez.

Így működik a Revolut készpénz befizetés a gyakorlatban

Akiknél elérhető a funkció, azok a Hozzáadás gombnál, ha kiválasztják a befizetés forrását, akkor találnak egy Készpénz befizetése gombot is.

Ezt ha megnyitjuk, látható hogy hol érhető el a környéken készpénz befizetési lehetőség. Jelenleg a magyarországi OMV benzinkutakat listázza a rendszer, ezen pénztárait kell felkeresni.

Itt vannak az első Revolut készpénz tapasztalatok

Ha megvan a kiválasztott OMV kút, ott nem a Revolut feltöltését kell kérni, hanem PaySafe Card feltöltést. Ennek az az oka, hogy a Revolut a Paysafe vállalattal együttműködve tette elérhetővé ezt a funkciót. Paysafe card feltöltésére eddig is lehetőség volt a benzinkutakon, most csak annyiban módosult ez, hogy ez a feltöltés közvetlenül a Revolutra is kerülhet.

A pénztárnál az alkalmazásban kell megadni, hogy mennyi pénzt töltenénk fel, azt jóváhagyni, majd a megjelenő vonalkódot, ami 30 percig érvényes, meg kell mutatni a pénztárosnak és ezzel együtt átadni a készpénzt neki.

A Revolut azt kéri, hogy a kapott nyugtán tartsa meg a felhasználó, mert ha bármi probléma merülne fel, akkor szükség lehet rá az ügy megoldásához.

A készpénz feltöltésre limitek vonatkoznak, nem lehet bármennyit befizetni, ráadásul a Revolut 2,5%-os díjat számol fel rá. A Facebook csoportom egyik tagja, Zsuzsanna arról számolt be, hogy ő is tesztelheti már a funkciót és ki is próbálta azt. A Revoluton Premium csomaggal rendelkezik és 40 ezer forint összegig esetében nem jelzett költséget a feltöltésre, e feletti összegnél viszont már valóban 2,5%-ot számolna fel a Revolut. Az egyelőre nem ismert, hogy az ingyenes, Standard csomagban lévő felhasználóknak is díjmentes-e 40 ezer forint feltöltése.

Itt vannak az első Revolut készpénz tapasztalatok

Ez a díj a feltöltött összegből kerül levonásra, azaz ennyivel kevesebbet ír jóvá a Revolut a számlán.

A vonalkód leolvasása után a tranzakció nem történik meg azonnal, a Revolut jelzi is, hogy egy kis időbe telik. Zsuzsanna tapasztalatai szerint nagyjából 5-10 percen belül jelent meg a számláján a befizetett készpénz.

Mikor lesz mindenkinek elérhető?

Erről sajnos nincs információ egyelőre. A Revolut annyit kommunikált csak, hogy teszt jelleggel indította el a funkciót és csak kevés felhasználó számára lett elérhető a készpénz befizetés. 2023. végén még nem tudni, hogy mikor teheti mindenki számára elérhetővé a pénzbefizetést a bank.

Azt sem tudni még, hogy bővülhet-e a jövőben a pénzbefizetési helyszínek, bár ez elsősorban nem a Revoluttól, hanem a Paysafe vállalattól függ.

A Facebook csoportban felmerült egyes felhasználóknál, hogy magas a 2,5%-os díj, amit felszámol a Revolut. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy itt több szereplő szolgáltatásának a díját kell megfizetni. Egyrészt a Paysafe-et, aki biztosítja a hálózatát, vagy éppen az OMV benzinkutakat, amelyek nem ingyen biztosítják a Paysafe számára ezt a funkciót.

ATM-en, bankfiókon keresztül továbbra sem érhető el a Revolut számlára a készpénz befizetés. Ehhez célszerű inkább valamilyen hazai bankszámlát nyitni és azon keresztül kezelni az ilyen befizetéseket.

Szeretnéd jobban megismerni a Revolut működését és lehetőségeit? Jelentkezz most a privát oktatásra!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!