Így működik a visszatérítés a Revolut egyszer használható kártyájával

Így működik a visszatérítés a Revolut egyszer használható kártyájával

A Revolut egyik nagyon hasznos szolgáltatása az egyszer használható virtuális kártya. A használatával kapcsolatban gyakran felmerül, hogy mi van, ha visszatérítésre kerülne sor?

Az egyszer használatos kártya praktikus, hiszen miután vásárlásra felhasználta a felhasználó, az adott kártya adatokkal nem lehet újabb vásárlást végrehajtani. Ez segíthet akkor, ha véletlenül olyan helyen adja meg a felhasználó a kártya adatait, ahol nem volt az biztonságos és később csalók visszaélnének vele. Ilyenkor a megszerzett adatokat hiába használnák fel, nem lehet újabb tranzakciókat végrehajtani vele.

Jelentős változás a Revolut egyszer használható virtuális kártyáknál

A használata után a Revolut deaktiválja a kártya adatokat, megváltoztatja a kártya számot, a lejárati időt, vagy a biztonsági kódot automatikusan, így egy következő vásárláskor már más kártya adatot kell bepötyögni.

Gyakran szembejön azonban a kérdés a Revolut közösség csoportban, hogy mi történik akkor, ha vásárlást követően valamilyen probléma történik és a kereskedő visszatéríteni az összeget a fizetésre használt kártyára. Ez egy viszonylag gyakori jelenség, ilyenkor nem számla adatokat kérnek, hanem a fizetési rendszerben indítanak egy visszatérítést, semmilyen adatot nem kell megadni hozzá.

Sok nagy kereskedő végzi ezt akkor, ha termék panasz, vagy vásárlástól való elállás történik, említhető például az Amazon, vagy az Alza is.

Ilyenkor nem kell pánikba esni, azért mert az egyszer használható kártya nem alkalmas újabb fizetésre. Természetesen a kártyás rendszereket fejlesztő társaságok és a Revolut is gondolt arra, hogy az egyszer használható kártya használata esetén is jöhet visszatérítés. És ez működik is, bár a kártya adatok “megsemmisültek” (valójában csak letiltásra kerültek a fizetések ezekkel az adatokkal), a hozzá tartozó korábbi tranzakcióra lehet visszatérítést indítani.

Ugyan így működik ez a többször használható virtuális, vagy a fizikai kártyával akkor, ha az már nem érvényes. Akár lejárt, akár letiltásra került, a korábban végzett tranzakciókra végrehajtott visszatérítés ugyanúgy működik.

Ezek a visszatérítések akár egy éven túl is működnek. Erre példa lehet az esetem, amikor 2022. decemberében a német Amazonon vásároltam valamit, majd közel egy évvel később hiba miatt vissza kellett küldenem. Az Amazon visszatérítést indított, amelyről értesített a Revolut is. A visszatérítés 1-2 napon belül függőből végrehajtottra állt át és megjelent az összeg az egyenlegemen.

Így működik a visszatérítés a Revolut egyszer használható kártyájával

Egyes esetekben a visszatérítésnél látszik az is, hogy melyik tranzakcióhoz kötődött az, erre a lenti Alza tranzakciót tudom prezentálni. A megnyitott visszatérítés tranzakciónál látszik az eredeti tranzakció is, így könnyebben visszakövethető lehet, hogy mire érkezett az.

Így működik a visszatérítés a Revolut egyszer használható kártyájával

 

Így érheted el az egyszer használható virtuális Revolut kártyát

  • Nyisd meg a Revolut alkalmazást
  • Válaszd ki a Bankkártyák opciót
  • Legfelül Internetes vásárlás néven találod a rózsaszínű egyszer használható kártyát
  • A megnyitott kártyánál nyomj rá az Adatok megjelenítése gombra és eléred a kártya adatait
  • A használatot követően

Az egyszer használható kártyát nem lehet minden kereskedőnél használni fizetésre. Ennek ellenére javaslom annak használatát olyan kereskedőknél, amelynél működik. Statisztikák mutatják, hogy rendkívül sokan sok magyar ember válik csalás áldozatává. A tudatos használattal ennek veszélye nagyban csökkenthető.

Szeretnéd kicsit jobban átlátni a Revolut előnyeit, működését? Kérd a privát tanácsadást!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!