Megdöbbentően sok magyar lesz pénzügyi csalás áldozata

A csalásokat megelőző oktatási anyagot vezetett be a Revolut

Világszerte egyre több az internetes csalás, amely évről évre több áldozatot szed, pedig sok esetben könnyen elkerülhető volna a pénz elvesztése.

A  Nemzetközi Csalás Elleni Szövetség (Global Anti-Scam Alliance, GASA) adatai szerint 2021-ben több mint 50 milliárd euró veszteséget okoztak ezek a csalások, azóta pedig ez az összeg csak növekedhetett éves szinten.

Revolut kártya euró bankjegyekkel
Sok pénzt veszítenek a magyarok a csalók miatt.

A csalásokat megelőző oktatási anyagot vezetett be a Revolut

A Dynata piackutató cég végzett felmérést a Revolut megbízásából és sokkoló eredményekre jutottak. A megkérdezett magyar fogyasztók 77%-a vette észre, hogy egyre több az online átverések, csalások száma. Sajnos a válaszadók 35%-a  vallotta be, hogy, az elmúlt évben maga is csalás áldozatául esett, ami rettentően nagy szám. A válaszadók 36%-a ismer olyan személyt, aki csalás áldozatává vált.

A felhasználóknak csak 17%-a gondolta úgy, hogy ki tudná szúrni a netes csalásokat előre. Viszont 41%-uk még sosem hallott a közösségi médián keresztül terjedő csalásokról (ami egyébként nem jelenti azt, hogy nem találkozattak vele, csak lehet nem ismerték fel azt).

A csalásról szóló új, alkalmazáson belüli kurzusunk elindításával arra törekszünk, hogy az oktatás segítségével ügyfeleinket tudatosabbak legyenek, jobban kontrollálják cselekedeteiket és felvértezzék magukat a szükséges ismeretekkel, hogy észrevegyék a bűnözőket, amikor online, közösségi médiában, telefonon vagy máshol találkoznak velük. A Revolut jelentős befektetéseket végzett ügyfelei védelmébe, munkaerőnk több mint egyharmada pénzügyi bűnözés megelőzéssel kapcsolatos szerepet tölt be. A bank az ügyfelei által havonta végrehajtott 500 millió tranzakció mindegyikét elemzi a csalásra utaló jelek keresve, és amikor csalási modellje átverési kockázatot észlel, beavatkozik és figyelmezteti az ügyfelet. Az ügyfelek létfontosságú szerepet játszanak abban is, hogy megvédjék magukat a csalásoktól, és az új csalásokkal foglalkozó tanfolyamunk célja, hogy segítsen nekik észrevenni az átverést. – mondta Aaron Elliott-Gross, a Revolut Csalás és pénzügyi bűnözés megelőző részleg vezetője.

A Revolut a fenti okokból is tette elérhetővé magyar nyelven is a csalásokról szóló oktatási anyagát, aminek célja, hogy bővítse ügyfele ismereteit, akik ezáltal megóvják magukat a csalóktól.

Végre engem is megpróbáltak csalók átverni

Videón az SMS-es adathalász linkes csalók elfogása

Revolut SMS-sel vernének át a csalók

Kamu Revolut befektetéssel csalnának ki pénzt

Revolut fiók felvásárlási ajánlattal jönnek csalók

Csalók telefonálhatnak a Curve nevében

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!