Így szavazhatok a nagy cégnél, amely részvényein buktam

Kamatot is fizet az új befektetési startup, a Magyarországon is elérhető Lightyear

Amikor valaki részvényt vásárol magának, azzal jogot is kap arra, hogy beleszóljon annak a cégnek az életébe. Hogy milyen mértékben, az függ attól, hogy milyen arányban rendelkezik részvényekkel.

A Lightyearen venni lehet tört részvényeket. Ez azt jelenti, hogy ha egy cég részvényének értéke például 500 dollár, vehetünk úgy 50 dollár értékben is, amiért cserébe 0,1 részvényt kapunk. Ez segít abban, hogy kisebb összegekben is befektethessenek az emberek.

A cégek évente beszámolnak a részvényeseknek arról, hogy mi történt a cég életében és szavazni is lehet a részvénytulajdonosoknak a cég életét befolyásoló kérdésekben. Ez segít meghatározni a társaság következő évi működését.

A legkisebb befektetők is lehetőséget kapnak ilyenkor szavazni, persze az ő szavazatuk a részvény részükkel arányos. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy ha valakinek van 1 részvénye, annak a szavazata 1-et ér. Ha van 10 részvénye, akkor 10-et. Viszont ha csak 0,1 részvénye van, akkor a szavazata 10x kevesebbet ér, mint annak akinek egy egész részvénye van. Így lesz igazságos minden tulajdonos szavazata.

Így szavazhatok a nagy cégnél, amely részvényein buktam

A korább jobb napokat is megélt AMC Entertainment Holdings, Inc.-nél van nekem is tört részvényem a Lightyear portfoliómban, ezen keresztül mutatom be, hogyan lehet szavazni a cég jövőjével kapcsolatban.

Az adott céggel kapcsolatban 2023. november 8-ig adhatom le a szavazatomat, mint résztulajdonos. Erről a Lightyear emailben tájékoztatott több mint egy hónappal korábban (október 6-án), így több mint 4 hetem van kitölteni ezt és megfontolni a válaszaimat.

0,717266187 AMC Entertainment Holdings, Inc. részvényem van, ami azt jelenti, hogy ugyan úgy szavazhatok, viszont a szavazatom csak ekkora mértékben számít majd a végső elszámolásban.

Így szavazhatok a nagy cégnél, amely részvényein buktam

Az email tartalmazza a linket arra a felületre, ahol lehetőségem van leadni a szavazatomat.

Így szavazhatok a nagy cégnél, amely részvényein buktam

Ezt megnyitva nem csak a kérdéseket láthatom és válaszolhatom meg, hanem ehhez elérhetem az éves beszámolót is. Ebben a dokumentumban számol be a vezetőség a tulajdonosoknak. Ez egy angol nyelvű, rendkívül részletes beszámoló, amely megértéséhez általában mélyebb befektetői ismeretek is szükségesek.

Így szavazhatok a nagy cégnél, amely részvényein buktam

A kérdésekhez elérhetők a válaszok, illetve a vezetőség javaslata is, hogy mely választ támogatják.

Így szavazhatok a nagy cégnél, amely részvényein buktam

Az utolsó kérdés után van lehetőség beküldeni a válaszokat, amivel érvényesen sikerült leadni a szavazatot és beleszólni egy nagy cég életébe.

Így szavazhatok a nagy cégnél, amely részvényein buktam

Az összes érintett cég részvénye esetén elérhető ez a szavazási lehetőség az éves események előtt, amiről a Lightyear emailben tájékoztatja a tulajdonosokat.

Még nem vagy Lightyear felhasználó? Regisztrálj most, az ADAM10 kóddal és 19000 forint feltöltését követően kapsz 10 dollár értékben töredékes részvényt az általad választott instrumentumban (a választható részvények limitáltak)!

Együttműködést kötött a Lightyear és a RevB.hu

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak. A tőke kockázatnak van kitéve. A befektetési szolgáltatásokat a Lightyear nyújtja (Lightyear Financial Ltd. az Egyesült Királyságban és Lightyear Europe AS az Európai Unióban). A felhasználási feltételek itt érhetők el: https://lightyear.com/eu/terms

Szponzorált tartalom. Köszönöm, hogy te is hozzájárulsz a RevB és a Revolut közösség működéséhez.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!