Ingyen osztott pénzt egy ATM

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Érdekes technikai hibába és ingyenes pénzosztásba keveredett bele a Revolut, pedig a fintech banknak ezúttal nem is sok köze volt az esethez.

Augusztus közepén Írországban a Bank of Ireland mobilbanki alkalmazásában megjelent egy technikai hiba, amivel azok, akiknek a számlájukon nem volt pénz is képesek voltak 1000 eurót átutalni Revolut számlára, majd a bank ATM-jéből felvenni azt készpénzben. Az “ingyen pénz” híre gyorsan terjedt, rendkívül sokan kezdték el kihasználni a hibát és a Bank of Ireland ATM-jeinél hosszú sorok alakultak ki, mindenki próbálta felvenni a gyorsan jött pénzt.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Az augusztus 15-én észlelt hibát gyorsan felfedezte a bank, miután helyenként a rendőrségnek kellett irányítani az ATM-ek környékén kialakult tömeget. Másnapra ki is javították az alkalmazásban a hibát.

Így vehetsz fel díjmentesen Eurót ATM-ből Magyarországon

Nincs ingyen pénz

Amellett, hogy a Bank of Ireland bocsánatot kért a hibáért, jelezték, hogy megkezdték az így jogtalanul felvett pénz visszaszerzését. Minden jogtalanul átutalt pénzt megterhelnek az érintett ügyfelek bankszámláin. Ezzel együtt közleményben úgy fogalmazott a bank, hogy aki pénzügyi nehézségekkel küszköd az ügyfelei közül, vegyék fel az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot. Minden bizonnyal nem arról van szó, hogy ők megtarthatják az ingyen jött pénzt, mindösszesen csak arról, hogy lehetőséget kapnak részletekben visszafizetni a pénzt.

Az Ír Nemzeti Bank korábban meg megbüntette a Bank of Irelandot, mert többször voltak IT problémái. Most is kivizsgálás indult, valamint az ország pénzügyminisztere is felszólította a bank vezetőit az ügy mielőbbi tisztázására.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

Forrás: DW.com

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!