Ezúttal kamatot csökkent a Lightyear a forint betétekre

Kamatot is fizet az új befektetési startup, a Magyarországon is elérhető Lightyear

A Lightyear befektetési startup bejelentette, hogy csökkenti a magyar forintra biztosított betéti kamatot.

Tavasz óta érhető el a Lightyear Magyarországon. Különlegessége a cégnek nem csak az, hogy kedvező áron kínál tőzsdei kereskedést, hanem hogy a nem befektetett pénzre is betéti kamatot ad.

Kamatot is fizet az új befektetési startup, a Magyarországon is elérhető Lightyear

Korábban a forintra 10,25%-os kamatot kaphattak a magyar felhasználók (11%-os éves kamatot kínált, 0,75%-os díjjal, így jött ki a 10,25%). Most bejelentette a cég, hogy a magyar forint volatilitása miatt a banki partnereik is csökkentették a kamatokat, ezért nekik is így kell tenniük. Két százalékkal csökkentenek, így a 9%-os kamatból a díjat követően 8,25% marad a felhasználónál. 

A változás a mai (2023. augusztus 22.) napon már élesedett. A szeptember 1-i kamatfizetésen a betétre a tegnapi napig még a magasabb kamat ketyegett, mától pedig az alacsonyabb.

Azt hozzá kell tenni, hogy a 8,25%-os éves betéti kamat is kifejezetten jónak számít a piacon. A magyar forint mellett az amerikai dollárra és a brit fontra 4,5%-os, az euróra 3%-os kamatot kaphatnak a felhasználók.

Még nem vagy Lightyear felhasználó? Regisztrálj most, add meg az ADAM10 kódot és 3500 forint befektetését követően rögtön kapsz 10 dollárt ráadásként, amelyet szintén befektethetsz!

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak. A cikk affiliate linket tartalmaz. Ha regisztrálsz a szolgáltatásra, nem csak te kapsz bónuszt a Lightyeartől, hanem én is, ezzel pedig a RevB.hu működését tudod támogatni.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!