Kamatot is fizet az új befektetési startup, a Magyarországon is elérhető Lightyear

Kamatot is fizet az új befektetési startup, a Magyarországon is elérhető Lightyear

Újabb fintech cég lépett Magyarországra, a Lightyear a Revoluthoz hasonló szolgáltatásokat próbál kínálni.

A fintech startup korábban az eurozónában volt csak jelen, Magyarország az első piaca a Lightyearnek, amely ezen kívül helyezkedik el.

A Lightyear elsősorban egy többdevizás számlát kínáló befektetési platform. Elérhető rajta euró, dollár font és mostantól magyar forint alapú számla is, ezek között az átváltás középárfolyamon történik, 0,35%-os díjjal.

A Lightyear lehetőséget kínál a világ legnagyobb részvénypiacaihoz. Dollár alapú részvények után 0,1%-os díjat (vagy maximum 1 dollárt számít fel), az Egyesült Királyságbeli részvényekért 1 fontot, az EU-s részvényekért 1 eurót számol fel. Az ETF-ek (Tőzsdén Kereskedett Alap) a Lightyear végrehajtási díjai alól teljesen mentesülnek. Lehetőséget nyújt a Lightyear törtrészvényeket venni, hasonlóan a Revoluthoz, így a befektetések már 1 eurótól elérhetők.

A be nem fektetett pénz után kamatot fizetnek, nem is olyan rossz arányban. A jegybankok kamatai alapján fizeti a Lightyear is a kamatot. Euró esetén jelenleg 3,25%-ot, brit fontra 4,5%-ot, az USA dollárra 4,5%-ot. Forintra pedig nem kevesebbet, mint 5%-os kamatot.

A Lightyear 2023. április 4-én indult el Magyaroszágon, már a megjelenés előtt párszáz felhasználós előjegyzése volt a cégnek.

Még nem vagy Lightyear felhasználó? Regisztrálj most, az ADAM10 kóddal és 19000 forint feltöltését követően kapsz 10 dollár értékben töredékes részvényt az általad választott instrumentumban (a választható részvények limitáltak)!

Együttműködést kötött a Lightyear és a RevB.hu

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak. A tőke kockázatnak van kitéve. A befektetési szolgáltatásokat a Lightyear nyújtja (Lightyear Financial Ltd. az Egyesült Királyságban és Lightyear Europe AS az Európai Unióban). A felhasználási feltételek itt érhetők el: https://lightyear.com/eu/terms

Szponzorált tartalom. Köszönöm, hogy te is hozzájárulsz a RevB és a Revolut közösség működéséhez.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!