Megszűnik a RECASH alkalmazás, de a szolgáltatás elvileg nem

RECASH: Automatikus pénzvisszatérítés a bankkártyás vásárlások után

Jelentős átalakításról ír a RECASH. Megszűnik az alkalmazásuk, a szolgáltatás viszont nem, csak webes alapra költözik át.

Nem olyan régen írtam egy hosszabb cikket arról, hogy mi a helyzet most a magyar eredetű RECASH alkalmazással, amelyet a PSD2 irányelv nyílt bankolási funkcióját használja és pénzvisszatérítést nyújtana. A felhasználók elégedetlenek, mert az elmúlt egy évben rendkívül lassan, több hónap késéssel (vagy esetleg egyáltalán nem) kapják meg a pénzüket. Ezzel a cég nagyban ledarálta a felépített bizalmat – márpedig elég magas bizalom kell ahhoz, hogy valaki rálátást nyújtson a bankszámla adatai számára egy cégnek.

RECASH: így áll most a jobb napokat is látott cashback fizető startup

Karácsonyi 10-20%-os pénzvisszatérítési kuponokat osztott ki a Recash
Automatikus pénzvisszatérítést kínáló kuponok 2023. decemberében a RECASH alkalmazásban

A cég a napokban arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy rövid szünetet eszközölnek a működésükben és hamarosan teljesen megújulva térnének vissza. A mobilalkalmazásukat kivezetik, helyette webes alkalmazással szeretnék folytatni és számos újdonsággal készülnek, beleértve az automatizált kifizetésekkel.

Arról nincs információ, hogy a korábban megadott adatokkal (banki hozzáférésekkel), összegyűjtött cashbackkel, esetleg hónapok óta folyamatban lévő, elmaradt kiutalással mi történik ez idő alatt.

A felhasználók, ha megnyitják a RECASH alkalmazást, akkor már csak az emailben kiküldött üzenetet láthatják. A recash.hu weboldalon nem érhető el tartalom, le lett kapcsolva teljesen a weboldal. A Recash facebook oldala már korábban is tetszhalott állapotba került, legutóbb 2023. szeptember 18-án, közel fél éve posztoltak, akkor még arról, hogy ha meghívják a felhasználók a barátaikat, 1000 forint pénzvisszatérítést kapnak (amely kifizetése utána erősen kérdéses a fentiek ismeretében). A szolgáltató által létrehozott RECASH Insiders facebook csoport még régebben elhalt, itt 2023. augusztus 14-én volt utoljára poszt, időközben az egyik adminisztrátor felfüggesztette a csoport működését.

Az biztos, hogy a felhasználók jó része csalódott, ez látszik a céggel kapcsolatos webes véleményekben is. Hogy a visszatérést követően újra tudják-e építeni a felhasználói bizalmat, az jó kérdés.

Érdekel a fintech világa? Akkor iratkozz fel a RevB hírlevelére! Ígérem, nem fogok spammelni, cserébe hasznos információkat kapsz alkalmanként.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!