Ománi Revolut kártya használati tapasztalatok

Fehér mecset Omán Khasab városában.

Omán, pontosabban az Ománi Szultánság azt követően vált egyre érdekesebb utazási célpontnak Magyarországról, hogy az egyik turisztikai cég közvetlen járatot indított Budapestről. Emiatt most bemutatom, hogy milyen lehetőségek vannak fizetésre és készpénzfelvételre Ománba.

Közvetlen járattal Omán Salalah vált elérhetővé, ahol 4-5 csillagos hotelekben kínál a szolgáltató luxus üdülést. Természetesen saját szervezésben is el lehet jutni Ománba.

Kártyahasználat Ománban és fizetés rialban

Az Arab-félsziget délkeleti partján elterülő országban az ománi rial (OMR) a hivatalos pénznem. Ebben a pénznemben sem a Revolut, sem a Wise nem kínál számlavezetést jelenleg. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne költeni kedvező váltási feltételekkel az országban.

Mind a két szolgáltató valós időben váltja majd a rialt akkor, amikor fizetsz. A Revolut esetében ez azt jelenti, hogy a csomagtól függően díj merülhet fel, ha a limiten felül költ az utazó. Illetve hétvégén minden csomag esetén 1%-os felárral jár a pénzváltás.

Ománi Revolut kártya használati tapasztalatok

Személyes Revolut tapasztalatok Ománból

A Revolut közösség csoportban István osztott meg tapasztalatokat arról, hogyan tudott készpénz felvenni a Revolut kártyájával. Tapasztalatai szerint a helyi Dhofar és a Muscat bankok ATM-jei üzemeltetői díj nélkül adta ki készpénzt számára.

A kártyás fizetést nagyjából mindenhol tudta használni, ahol elérhető volt a bankkártyás fizetés, így ezzel nem tapasztalt hibát.

A csoport egy másik tagja, Árpád is megosztotta tapasztalatait. Ő is tudott minden kártyaelfogadó helyen fizetni Revoluttal. Ő az 5 csillagos Fanar Hotel & Residencesben szállt meg, ahol a hotelben található ATM-ből vett fel készpénzt, szintén üzemeltetői díj nélkül.

Így foglalhatsz szállást Revoluttal a Booking.com oldalán

A Revolut használata Ománban

Érdemes előre készülni arra, hogyan lehet hozzáférni a Revolut alkalmazáshoz és más online platformokhoz. A roaming díjak magasak lehetnek magyar SIM kártyával. Ezt könnyen ki lehet kerülni és ma már lehet venni online helyi eSIM-et, amely előre meghatározott mértékű adatforgalmat biztosít az adott országban. Így ha valaki szeretne online maradni akkor is, ha nincs Wifi, például a tengerparton, akkor egy ilyen eSIM-mal néhány dollárból letudhatja a helyi adatforgalmát.

Köszönöm a Revolut közösség tagjainak, hogy ilyen aktívak és rendkívül sok hasznos tapasztalatot osztanak meg napi szinte.

Revolut limitek és díjak

Magyar felhasználóknál a limitek forintban vannak meghatározva, de természetesen átváltva érvényesek ezek euróra is. Arról, hogy a készpénzfelvételre és a pénzváltásra milyen limitek és díjak vonatkoznak, ebben a cikkben írtam részletesebben.

Nyaralásra készülsz és külföldön használnád a kártyád? Kérd a Revolut privát tanácsadást és felkészítelek minden eshetőségre, hogy ne kint érjen meglepetés!

Fő kép forrása: Freepik, Wirestock, Sketchepedia

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!