Pénzmosás elleni intézkedések miatt kerülhet bajba a Revolut

A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak

Pénzmosás elleni intézkedések esetleges elmulasztása miatt indult vizsgálat a Revolut ellen, amit a brit Financial Conduct Authority (FCA) kezdeményezett.

Az FCA a pénzügyi szektor magatartási normáinak betartatását felügyeli. Most olyan feltételezett mulasztásokról van szó, amely során a hírek szerint a cég nem akadályozott meg olyan számlákról történő pénz utalást, amelyeket gyanúsnak jelölt meg a National Crime Agency korábban. A Times információi szerint 2023. július és augusztus során 1,7 millió fontot utalhattak ki az érintett számlákról. Ezzel szemben olyan hírek is elérhetők, hogy a Revolut maga értesítette az FCA-t a fenti problémával kapcsolatban, azonban csak 500 ezer fontot engedtek ki a mulasztás során.

A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak
A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak

A pénzmosás elleni intézkedéseket minden országban komolyan kell vegyék a pénzintézetek, mert azok megsértése drága mulatság lehet később.

Fontos megjegyezni, hogy itt elsősorban a Revolut Ltd-ről van szó, a brit vállalatról. Az Európai Unióban élő felhasználókat, így a magyarokat is egy másik vállalat, a litván Revolut Bank UAB szolgálja ki a számlavezetés során.

A Revolut Ltd. évek óta próbálja megszerezni az Egyesült Királyságban is a banki licencet (jelenleg a Revolut Bank UAB rendelkezik csak ilyennel, Litvániában). A 2021-es engedélykérés óta még nem született döntés a hatóságok felől.

A témáról a Financial Times számolt be. Az online előfizetéssel elérhető kiadványhoz a Revolut Ultra csomagjának előfizetői ingyenesen férhetnek hozzá.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!