EU-s felügyelet alá került a Revolut Bank

Itt a Revolut 10

Az Európai Központi Bank (ECB) közvetlen felügyeletébe került a Revolut Holdings Europe vállalat és annak leányvállalata, a Revolut Bank UAB, amely Litvániában van bejegyezve.

Utóbbi a harmadik legnagyobb bankká vált Litvániában, 19,3 százalékos részesedéssel a betét alapján. A bank a betétjének jelentős részét a litván határon kívül birtokolja, különböző Európai Unió (EU) országokban, jelentette be a Litván Bank (LB), ezért is volt szükség az ECB bevonására.

Itt a Revolut 10

Elindult az ingyenes TBSZ számla nyitás a Lightyear magyar felhasználóinak

„Ez egy természetes fejlemény, figyelembe véve a Revolut növekedési ütemét és a nem-litván betétesek részvételét más európai országokban” – mondta a LB igazgatóságának tagja, Simonas Krėpšta, a bejelentésben.

A Revolut Bank vezérigazgatója, Joe Heneghan, elmondta, hogy ez a változás nincs közvetlen hatással a ügyfelekre, akik továbbra is normálisan használhatják a szolgáltatásokat, és a betétek védelmi rendszerében sem változik semmi.

„Mint az EU-ban gyorsan növekvő banknak, ez fontos lépés számunkra, mert csatlakozunk a több mint 100 legnagyobb és legfontosabb euróövezeti bankhoz, amelyeket közvetlenül az Európai Központi Bank felügyel” – kommentálta Heneghan.

A LB továbbra is függetlenül fogja ellátni a fogyasztóvédelmi, a pénzmosás elleni intézkedéseket és más aspektusokat. A banki kockázatokat egyesített LB és ECB felügyelő csapatok kezelik, míg az ECB irányító testületeiben az euróövezet összes tagállamának nemzeti felügyeleti szervezetének képviselői is részt vesznek. A Revolut Bank banki engedélyét az ECB még korábban, 2022. decemberben adta ki.

Szeretnéd okosabban használni a Revolut kártyádat? Kérd a Revolut privát tanácsadást és megtanítalak mindenre, amire szükséged lesz!

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!