Elindult az ingyenes TBSZ számla nyitás a Lightyear magyar felhasználóinak

Elindult az ingyenes TBSZ számla nyitás a Lightyear magyar felhasználóinak

A Lightyear bejelentette, hogy már megnyithatják az ingyenes TBSZ számlájukat a magyar felhasználók a platformjukon.

Az első többdevizás, ingyenes TBSZ számla

Tavaly ősszel jelentette be a szolgáltató, hogy 2024. elejétől kínálna TBSZ számlát, ezt az ígéretét pedig be is tartotta. 2023. végén 500 felhasználó számára kínált béta tesztelést, most pedig minden magyar felhasználónak megnyílt a lehetőség ahhoz, hogy Tartós Befektetési Számlát nyisson.

Elindult a Lightyear TBSZ számla béta tesztelése

Arról, hogy mi az a TBSZ számla, itt írtam részletesebben. Röviden egy olyan, tartós befektetési megoldás Magyarországon, amely kedvezőbb adózási lehetőséget kínál, cserébe hosszabb távú (5 éves) befektetést kínál.

A TBSZ számla előnye, hogy ha kivár a felhasználó 3 évet, akkor csak 10% SZJA-t kell a hozam után fizetni, míg ha 5 évet, akkor ezt sem kell megfizetni, azaz az elért hozama adómentes lesz. Ráadásul a TBSZ nem hozzáférhetetlen, lehetőség van hamarabb is “feltörni” és kivenni belőle a pénzt, ebben az esetben pedig nem rosszabb az adózási lehetőség utána, mint más befektetési termékek esetében.

Fontos, hogy a jogszabályi előírások miatt egyik TBSZ számla sem fizethet kamatot, viszont a Lightyearen lehet MMF-eket vásárolni, amelyek viszont stabil, alacsony kockázatú hozamot fizetnek.

Exkluzív ajánlat a TBSZ számla nyitásra

A Lightyear ajánlata azért különleges, mert egyelőre az egyetlen pénzügyi szolgáltató, amely nem kér számlavezetési díjat a TBSZ számla megnyitásáért. A feltétele csak annyi, hogy legalább 25 000 forintot be kell fizetni a számlára (ez a törvényi minimum). Ezen kívül nem csak forintban, hanem dollárban, euróban és fontban is kínál számlát és befektetést az alkalmazáson belül.

Elindult az ingyenes TBSZ számla nyitás a Lightyear magyar felhasználóinak
Ingyen nyitható meg a Lightyear TBSZ számla

Még nem vagy Lightyear felhasználó? A regisztrációhoz használt az ADAMFX kódot és a Lightyear díjmentesen kínál 1 000 000 forintra a valutaváltást euróra, dollárra, vagy brit fontra, amelyet utána be lehet fektetni a TBSZ számlán részvénybe, ETF-be, vagy MMF-ben a választott pénznemben.

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak. A tőke kockázatnak van kitéve. A befektetési szolgáltatásokat a Lightyear nyújtja (Lightyear Europe AS az Európai Unióban). A felhasználási feltételek itt érhetők el: https://lightyear.com/eu/terms

Szponzorált tartalom. Köszönöm, hogy te is hozzájárulsz a RevB és a Lightyear közösség működéséhez.

Minden, amit tudnod kell az ingyenes Lightyear TBSZ számla nyitásáról, feltételeiről

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!