Visa, vagy Mastercard? Így választhatsz Revolut kártyát

A Revolut Visa és Mastercard kártyát is kínál a felhasználóknak

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a Revolut kártya rendelése során mi a jobb opció, a Visa, vagy a Mastercard? És miért az egyiket, vagy a másikat adja a Revolut Bank. 

A Visa és a Mastercard a világ két legnagyobb kártyás fizetési feldolgozó rendszerének üzemeltetője. Ez azt jelenti, hogy világszerte nagyon jó mind a két kártya elfogadottsága. A legtöbb kiskereskedő a világban elfogadja mind a Visa, mind a Mastercard rendszerű Revolut kártyákat a fizetésnél, akár online, akár üzletben történő vásárlásról beszélünk.

Amikor a Revolut alkalmazásban kártyát rendelünk, már látható a rendelés előtt, hogy milyen típusú kártyát fogunk kapni. Az előnézeti képen megjelenik vagy a Visa, vagy a Mastercard logója a kártya dizájnon. Teljesen változó, hogy melyik országban, csomagban melyik kártya típust adja a Revolut a felhasználóknak.

Revolut Metal fém kártya a Samsung Galaxy S23 Ultra telefonon

Korábban a régi prepaid kártyák (amelyeket a bankká válás előtt küldött ki a rendszer) még Mastercard kártyák voltak. 2022-ben, amikor a magyar felhasználók többségénél lecserélte ezeket a kártyákat az új, Revolut Bank UAB által kiadott betéti (debit) kártyára, akkor Visa típusok érkeztek a felhasználókhoz. Ez sokáig így is volt, a Revolut Standard számlához Visa kártya járt, azonban 2023. nyarán változtatott ismét a Revolut és most Mastercard típust küld.

Hogyan lehet választani Visa és Mastercard között?

A Standard (ingyenes) csomag esetén a Standard kártya érhető el, amely jellemzően egyféle kivitelben választható. Itt nincs tehát opció. Ha valaki magasabb Revolut csomagban van, akkor választhat a csomagjához tartozó kártyát, vagy éppen az alacsonyabb csomagokba tartozó kártyákat is. De igazából a legtöbb esetben nincs nagy különbség, hogy Visa, vagy Mastercard kártyát rendel.

Ha valaki tudja, hogy olyan helyen fogja használni, ahol csak az egyik típust fogadják el, a másikat nem (bár ez rendkívül ritka eset), akkor lehetősége van írni a Revolut ügyfélszolgálatának, elmondani, hogy ilyen eset áll fenn és segíteni szoktak azzal, hogy biztosítanak másik típusú kártyát. Tehát ha valaki most a Standardban csak a Mastercard kártyát tudná rendelni, de mindenképpen Visa Revolut kártyát akar, akkor így megoldhatja a másik típust anélkül, hogy magasabb csomagra váltana.

Ilyen kártyákat ad csomagonként a Revolut

Folyamatosan változik, hogy milyen kártyákat ad a Revolut, nem is kommunikálja a változásokat, vagy az okokat. Valószínűleg a különböző társaságokkal fennálló szerződései és a helyi lehetőségek befolyásolják, hogy milyen típust adnak ki.

A cikk írásának pillanatában (2023. szeptember 14.) a következő típusok érhetők el a Revolut kártya rendelés során.

Fizikai kártyák

Így választanak a magyarok Revolut előfizetési csomagot
A Revolut kártyája a Standard csomagjához.

Virtuális kártyák:

  • Többször használható virtuális kártya: Mastercard
  • Egyszer használható virtuális kártya: Mastercard

Revolut Pro kártyák:

  • Pro fizikai kártya: Mastercard
  • Pro többször használható virtuális kártya: Mastercard
  • Pro egyszer használható virtuális kártya: Mastercard

Közös számlához tartozó kártyák

  • Közös fizikai kártya: Visa
  • Közös virtuális többször használható kártya: Visa

A fenti felsorolás a magyar felhasználóknak elérhető aktuális kártya kínálatot tartalmazza, ez más ország felhasználóinál eltérő lehet.

Előfordulhat, hogy egy kártya dizájnon belül többféle típus érhető el. Volt, amikor pl. a Metal kártya négy színe közül három Mastercard volt, egy pedig Visa. Érdemes tehát átnézni a különböző szín opciókat.

Szeretnéd magabiztosabban használni a Revolutot? Ismerkedj meg minden részletével egy privát oktatás keretein belül! 

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!