Robotizált befektetési tanácsadót vezet be a Revolut

Robotizált befektetési tanácsadót vezet be a Revolut

A befektetés sokak számára bonyolultnak és időigényesnek tűnik. A kutatás, a döntéshozatal és a piac folyamatos figyelése igazi kihívást jelenthet. A Revolut Robo-tanácsadója forradalmasítja a befektetési piacot, és egyedülálló megoldást kínál a kényelmes és stresszmentes befektetéshez.

A Robo-tanácsadó használatához mindössze 100 euróra van szükség. A befektetés megkezdésekor a revolut felméri az ügyfél kockázattűrő képességét és befektetési céljait  egy kérdéssor kitöltetésével. A Robo-tanácsadó ez alapján összeállítja a személyre szabott portfóliót, és automatikusan befekteti a pénzt a kiválasztott eszközökbe.

„Izgatottak vagyunk, hogy a Robo-tanácsadóval bővíthetjük a befektetési és kereskedési termékkínálatunkat. Tudjuk, hogy sok ügyfelünknek nincs ideje portfóliót kezelni vagy egyedi értékpapírokba fektetni. Ami a tényeket illeti, a tavaly megkérdezett ügyfeleink 53%-a mondta azt, hogy egyszerűen nem tudja, hol kezdje el a befektetést. Egy olyan személyre szabott és stresszmentes lehetőséggel szeretnénk a befektetéseket elérhetőbbé tenni mindenki számára, amelynek segítségével az ügyfelek munkára foghatják a pénzüket. – nyilatkozta Rolandas Juteika, a Revolut befektetési és kereskedési szolgáltatásokért felelős igazgatója (EEA).

Robotizált befektetési tanácsadót vezet be a Revolut

Az éves portfóliókezelési díj a portfólió összértékének 0,75%-a, ez havonta kerül felszámításra. Ismétlődő átutalásokkal még tovább növelhető a befektetése értéke. A Robo-tanácsadó automatikusan kiegyensúlyozza a portfóliót, és időszakos felülvizsgálatokat is végez.

A Robo-tanácsadó előnyei:

  • Időmegtakarítás: A Robo-tanácsadó automatizálja a befektetési folyamatot, így a befektetőnek nem kell órákat töltenie a kutatással és a portfóliókezeléssel.
  • Könnyű használat: A platform egyszerű és intuitív, még a kezdő befektetők számára is könnyen kezelhető.
  • Személyre szabottság: A Robo-tanácsadó az ügyfél kockázattűrő képességére és befektetési céljaira szabott portfóliót állít össze.
  • Diverzifikáció: A befektetés széles skálájába fektet be, ezáltal minimalizálva a kockázatokat.
  • Automatizálás: A Robo-tanácsadó mindent elvégez az ügyfél helyett: befekteti a pénzt, kiegyensúlyozza a portfóliót és időszakos felülvizsgálatokat végez.

A Revolut kifejezetten aktív lett az elmúlt hónapokban a tőzsdei kereskedelmi lehetőségekkel. Nem egyértelmű, hogy korábbi terveik alapján fejlesztették így a rendszert, vagy esetleg más szereplők erőteljes piacra lépésének köszönhetőek a változások. Hiszen például a Lightyear nagyon dinamikusan fejlődik nem csak Magyarországon, hanem a többi országban is.

A cikk tartalma semmilyen formában nem minősül befektetési javaslatnak, vagy tanácsnak. A befektetés kockázattal jár.

Facebook
Email
LinkedIn
Reddit

Revolut tanácsadás

Ismerd meg a Revolut használatát részletesen. Használd okosabban a Revolut kártyát!

További cikkek

Iratkozz fel a hírlevélre!

Adatkezelési szabályzat

Impresszum

Revolut közösség

Lightyear közösség

Érdekelnek az újdonságok?

Iratkozz fel hírlevélre

Nem lesznek spamek, ígérem!